Off The Beaten Track – Sri Lanka

For folk som gerne vil opleve fantastisk natur, kultur og mad, uden at skulle vade rundt i turister, er Sri Lanka stedet at tage hen. Grundet den for nyelig afsluttede borgerkrig(2009) er der stadig få turister i Sri Lanka. Men som de lokale siger stiger det år fra år, så det er med at tage afsted inden for det næste år.
Sri Lanka Tog
Sri Lanka byder på enormt søde og gæstfrie mennesker, som laver fantastisk mad.
Hoteller og guets houses ligger på mellem 100-150 kr for 2 personer pr. overnatning og her er der også tit morgenmad med. Det bedste sted vi boede på hele turen var klart Hamsaam Villa i Batticaloa på østkysten(NO. 35/1A, New Dutch Bar Road, Batticaloa). Det gode ved området omkring Batticaloa og længere mod nord er at strandene er virkelig smukke og du har dem helt for dig selv. Der er rigtig gode muligheder for dykning omkring Batticaloa, da der er flere skibsvrag ud for kysten fra WWII. Derudover er der også masse af billig Seafood op langs kysten, hvor man kan få 1 kg kæmpe tiger rejer for omkring 50 kr.
Sri Lanka tog2
Hvis man er til trekking og vandring er højlandet klart at foretrække. Med omkring 20-25 grader er det skønt at vandre i, og mange af turene er gennem højlandets mange te plantager. Her kan vi især anbefale Liptons Seat som kan nåes fra en af de store te fabrikker nær Habutala. Det er en 7,5 km tur hver vej, og vi kunne gå helt for os selv gennem te plantagerne. Det tager ca. 2 ½ time i alt. Når man kommer op til toppen og er der en fantastisk 360 graders udsigt såfremt skyerne ikke hænger for lavt.
I højlandet midt på øen er Ella klart det mest hyggelige og afslappende sted at bo. Fra Ella kan man let kommet til Haputala og der er også nogle dejlige vandreture fra Ella, som er gratis. Mange nationalparker koster det omkring 150-300 kr. at komme ind i, så vælg stederne med omhu. Fra Ella kan det varmt anbefales at tage toget fra Ella til Haputala, da det er en helt enormt smuk tur gennem højlandet.
Sri Lanka Adams Seat
Toge og busser er MEGET billige men tager sin tid. Togene kører mellem 20-50 km/t så man skal have noget tålmodighed. En times togtur kostede os omkring 5 kr. pr. person. Hvis man køber 2. klasse er der ventilatorer i loftet så man kan få noget luft på en varm dag. Ellers kan man også hænge ud af dørene hvis man vil have noget ekstra luft 🙂
Sri Lanka byder både på rigtig gode surf muligheder i syd-øst delen, som vi dog desværre ikke nåede grundet dårligt vejr. Men der var heldigvis også rigtig god mulighed for white river rafting. Hvis du har planer om at tage fra Kandy indtil Adams peak kan man lige så godt slå rafting og Adams peak sammen da man kører næsten samme vej. Raftingen ligger i byen Kitugale, og koster omkring 30 $ pr. person for kørsel og 1½ times rafting på niveau 3 rapids. Der er også 4-5 rapids som koster lidt mere. Hvis man er rutineret vil jeg klart anbefale 4-5 rapids, da udstyret er i orden og folkene har styr på det. Vi raftede med et firma kaldet Team 39.
Sri Lamla Rafting
Udstyr til turen kan købes hos Zalando.dk
Så hvis du leder efter en rejsemål som stadig er ret uberørt og ikke fyldt med turister så kan jeg klart anbefale Sri Lanka. Vi brugte 10000 kr. pr person alt inklusiv for 16 dage, og man kan sagens gøre det meget billigere.