Månedsarkiv: august 2013

I dag – Food Fair i Tivoli.

Tre dages smagsmesse med fokus på de særlige og unikke delikatesser. Vi åbner dørene i Tivolis Lumbyesal og byder dig på over 500 forskellige smagsprøver og exceptionelle messetilbud.

Er du sulten efter nye og specielle og eksklusive smagsoplevelser? Vi har været på jagt i for at finde både det absolut bedste, delikate og unikke så du kan få dine smagsløg forkælet og forfrisket. Vi byder på vin, øl, likør, whiskey, honning, kaffe, is, ost, oliven-olie, tang, skinke, lakrids, chokolade, charcutteri, ingefær, bær, brain-food, økologiske specialiteter og mange andre lækkerier.

Vores koncept er enkelt: Du betaler entré og så kan du smage på lækkerierne, og gerne tage to gange. Alt der bliver serveret hører til blandt det absolut bedste, nye eller ukendte i dets felt. Der vil udoversmagsprøverne være rigeligt med messetilbud som hurtigt betaler billettens pris tilbage.


Kom og smag med os i Tivoli til August!

Og… Børn under 12 kommer gratis ind 🙂 Vi vil gerne have hele jeres familie på besøg. Men vær opmærksom på at smagsprøverne retter sig mest mod voksne.

Læs mere: www.tastefoodfair.dk

 

Off The Beaten Track – Sri Lanka

For folk som gerne vil opleve fantastisk natur, kultur og mad, uden at skulle vade rundt i turister, er Sri Lanka stedet at tage hen. Grundet den for nyelig afsluttede borgerkrig(2009) er der stadig få turister i Sri Lanka. Men som de lokale siger stiger det år fra år, så det er med at tage afsted inden for det næste år.
Sri Lanka Tog
Sri Lanka byder på enormt søde og gæstfrie mennesker, som laver fantastisk mad.
Hoteller og guets houses ligger på mellem 100-150 kr for 2 personer pr. overnatning og her er der også tit morgenmad med. Det bedste sted vi boede på hele turen var klart Hamsaam Villa i Batticaloa på østkysten(NO. 35/1A, New Dutch Bar Road, Batticaloa). Det gode ved området omkring Batticaloa og længere mod nord er at strandene er virkelig smukke og du har dem helt for dig selv. Der er rigtig gode muligheder for dykning omkring Batticaloa, da der er flere skibsvrag ud for kysten fra WWII. Derudover er der også masse af billig Seafood op langs kysten, hvor man kan få 1 kg kæmpe tiger rejer for omkring 50 kr.
Sri Lanka tog2
Hvis man er til trekking og vandring er højlandet klart at foretrække. Med omkring 20-25 grader er det skønt at vandre i, og mange af turene er gennem højlandets mange te plantager. Her kan vi især anbefale Liptons Seat som kan nåes fra en af de store te fabrikker nær Habutala. Det er en 7,5 km tur hver vej, og vi kunne gå helt for os selv gennem te plantagerne. Det tager ca. 2 ½ time i alt. Når man kommer op til toppen og er der en fantastisk 360 graders udsigt såfremt skyerne ikke hænger for lavt.
I højlandet midt på øen er Ella klart det mest hyggelige og afslappende sted at bo. Fra Ella kan man let kommet til Haputala og der er også nogle dejlige vandreture fra Ella, som er gratis. Mange nationalparker koster det omkring 150-300 kr. at komme ind i, så vælg stederne med omhu. Fra Ella kan det varmt anbefales at tage toget fra Ella til Haputala, da det er en helt enormt smuk tur gennem højlandet.
Sri Lanka Adams Seat
Toge og busser er MEGET billige men tager sin tid. Togene kører mellem 20-50 km/t så man skal have noget tålmodighed. En times togtur kostede os omkring 5 kr. pr. person. Hvis man køber 2. klasse er der ventilatorer i loftet så man kan få noget luft på en varm dag. Ellers kan man også hænge ud af dørene hvis man vil have noget ekstra luft 🙂
Sri Lanka byder både på rigtig gode surf muligheder i syd-øst delen, som vi dog desværre ikke nåede grundet dårligt vejr. Men der var heldigvis også rigtig god mulighed for white river rafting. Hvis du har planer om at tage fra Kandy indtil Adams peak kan man lige så godt slå rafting og Adams peak sammen da man kører næsten samme vej. Raftingen ligger i byen Kitugale, og koster omkring 30 $ pr. person for kørsel og 1½ times rafting på niveau 3 rapids. Der er også 4-5 rapids som koster lidt mere. Hvis man er rutineret vil jeg klart anbefale 4-5 rapids, da udstyret er i orden og folkene har styr på det. Vi raftede med et firma kaldet Team 39.
Sri Lamla Rafting
Udstyr til turen kan købes hos Zalando.dk
Så hvis du leder efter en rejsemål som stadig er ret uberørt og ikke fyldt med turister så kan jeg klart anbefale Sri Lanka. Vi brugte 10000 kr. pr person alt inklusiv for 16 dage, og man kan sagens gøre det meget billigere.

Bestig Mount Everest på 24 timer.

Ja det lyder tosset, men det er det vel egentligt også, især fordi bestigning foregår i Bredballe. Ikke destro mindre vil en gruppe danskere gøre forsøget d. 24. august.

Bestigningen forgår ved at en gruppe vil forcere en trappe på 16,16 højdemeter, hvilket de så må gøre 548 gange. Trappen har 87 trin, og de når således op ca. 100.000 trin under forsøget.

Deltagerne har maksimalt 24 timer til at gennemføre. Starten foregår ved Strandvejen 51 kl. 10.

Det officielle navn på bestigningen er: Wiley-X Trappe-udfordringen.

Læs mere på deres facebook gruppe: https://www.facebook.com/WileyXTrappeudfordring

 

GoPro Hero 3 anmeldelse

Vi lånte et GoPro Hero 3 til vores sommer surfprojekt – Endless Summer II.

Den samlede vurdering:
Alt i alt et super godt produkt. Jeg har ikke brugt GoPro før, men det er meget let at komme i gang. Alt er intuitivt opbygget, så det er stort set bare at pakke det ud, sætte det i det medfølgende vandtætte  kamerahus, og så er du igang.

GoPro logo

Lidt mere om produktet:
Kameraet er et 12 megapixel kamera, og der er mulighed for at optage fuld HD (1920×1080 pixels) med 30 billeder i sekundet.

St Sebastian
St. Sebastian (taget med GoPro Hero3)

Kamerat kommer med indbygget WI-FI, således at du kan overføre dine billeder og video trådløst. Endvidere kan du downloade en Go Pro-applikationen, så det det nu er muligt at styre kameraets funktioner og live-streame til den enhed, der styrer kameraet. Med en fjernbetjening kan du styre op til 50 kameraer.

Herunder vores egen surffilm fra turen – Endless Summer II:

Som det tydeligt fremgår, sidder kameraet rigtigt godt fast, også selv om det går lidt hårdt for sig.

Kamerahuset er vandtæt ned til 60 meter, så du kan også bruge den på dykkerferien. Der er et hav af tilkøbsmuligheder af forskellige monteringer, så den endvidere kan bruge til at fra mountainbike, ski til faldskærmsudspring.

GoPro Hero 3 surf
GoPro Hero 3

Produktet får hermed en samlet købsanbefaling.

GoPro Hero 3 var venligst udlånt af Playground Gear:

Playground Gear

 

 

Respektfuld turisme: nyt, dansk rejsebureau skaber bæredygtige rejser

Et nyt, dansk rejsebureau udvikler rejser i respektfuldt samarbejde med NGO’er og indbyggere i de afsidesliggende landsbyer, der besøges. Det resulterer i unikke rejseoplevelser, hvor gæsterne deltager i landsbyens dagligdag og oplever kulturen indefra. Samtidig er rejserne økonomisk bæredygtige for lokalsamfundene.

Små, nepalesiske landsbysamfund kan godt opleve turister af og til, men de har sjældent den store gavn af dem. Måske sælger de en sodavand eller tre, men den største del af de penge, turisterne lægger, går typisk til rejseagenter fra de større byer. I perioder med mange turister satser nogle landsbyer på dem og opgiver deres øvrige erhverv – og når turiststrømmen på et tidspunkt flytter sig, står lokalbefolkningen på bar bund. Det kan gøres bedre, mener folkene bag et nyt, dansk rejseselskab, Respectful Travel. De skaber rejser med anderledes indhold, som giver direkte indtægter til lokalområdet og bidrager til en organisk vækst.

Økonomisk og kulturelt bæredygtig turisme
”Vi bliver flere dage i landsbyen i stedet for blot at passere forbi. Vi overnatter lokalt, betaler lokalt og får fx rundvisning af forskellige, lokale guider. Rejsedeltagerne inddrages også i det daglige arbejde i landsbyen. Det giver et unikt indblik i kulturen og en meget større rejseoplevelse at deltage frem for blot at være tilskuer. Samtidig giver det løn til de lokale guider, til dem, der har gæster boende, og dem, der tager turisterne med på arbejde, ligesom musikeren i landsbyen får løn for at undervise i de lokale instrumenter osv.,” forklarer Peter Michaelsen, der er direktør for rejsebureauet Respectful Travel.
Foruden betalingen til de landsbyboere, der er direkte involverede i besøget, betales også et tilsvarende beløb til landsbyen som helhed. Dette bidrag går til fx stipendier og forskellige forbedringer i landsbyen.

Respekt for den lokale kultur
På den måde får landsbyboerne et reelt, økonomisk udbytte af at tage imod turisterne – uden at gå på kompromis med deres kultur, men tværtimod med kulturen som omdrejningspunkt for turismen. Det er nemlig en del af pakken, at rejsen ud over at være økonomisk bæredygtig også er det socialt og kulturelt. Ansvarlig turisme indebærer blandt andet respekt for lokale sædvaner og de mennesker, man får lov at besøge, og derfor er alle aktiviteter, landsbyen tilbyder gæsterne, udviklet i et respektfuldt samarbejde med lokalbefolkningen og de NGO’er, der er aktive på stedet.

Meningsfulde møder
”Det er ikke sådan, at vi bare kommer og siger, hvordan vi gerne vil have det, for rejserne skal foregå på de lokales præmisser. Vi finder i fællesskab ud af, hvad landsbyen kan tilbyde turister, fx værksteder med lokale håndværk – og det styrker de lokales selvværd, at de har noget at lære fra sig, som gæsterne er interesserede i,” fortæller Peter Michaelsen.
Den anderledes rejseform giver således et enestående indblik i menneskers liv og dagligdag – og nogle meget meningsfulde møder mellem gæster og landsbyboere, fordi man foretager sig ting sammen.

Ud over landsbybesøg byder rejsen på trek uden for de almindelige turistruter, tempelbesøg, jungletur på elefantryg og meget mere. Rejsegruppen er på 8-16 deltagere plus dansk rejseleder. Oven i den direkte
økonomiske støtte er 1000 kr. af rejsens pris øremærket den danske NGO-organisation, der arbejder i landsbyen. Herved støttes igangværende projekter med fx skole, sundhed, drikkevand og erhvervsudvikling.

Læs mere: http://www.respectfultravel.dk/