Polarkulde sikrer nordiske skiområder optimal forberedelse

Den kølige luft, som netop nu giver kolde fingre, og som henover weekenden sender kulde og måske endda sne og slud ind over Danmark, er samtidig en meget tidlig julegave til de svenske og andre nordiske skidestinationer – frostgrader og sne betyder nemlig optimale betingelser for tidligt at få gang snekanoner og pistearbejdet.

I Stöten og Åre er sneen allerede faldet i store mængder, og pistearbejdet er allerede i gang. I skiområderne i Sälen er der faldet natursne, og samtidig er snekanonerne tændt. Ja selv et af nordens mest børnevenlige skiområder, Idre fjäll, har fuld tryk på forberedelserne til skisæsonen:

“Det er en gave for skiområderne med både sne og kulde. Vel og mærke, når der er tale om, at både dag- og nattetemperaturerne er under nul. Det betyder, at skiområderne kan arbejde kontinuerligt med sneproduktionen og med at fordele natursneen på pisterne,” siger Anna Kron Boysen, PR Manager hos VisitSweden.

Se en af de første offpist-skiløbere i Åre her: https://www.facebook.com/photo.php?v=10152183751435531

Se mere om de for skiløbere gode svenske vejrudsigter på smhi.se eller følg med på skiferie.vistisweden.com.