Månedsarkiv: juni 2008

Walisisk Ciderfestival

     Det er ikke med stor begejstring at jeg en lørdag morgen i slutningen af maj pakker min taske til et weekend ophold i Wales. Jeg har nok at lave hjemme i London, der er masser at se til i eksamensperioden og desuden er der lovet regn, så en tre dages telttur på en walisisk pløjemark står ikke højest på min ønskeliste. Men desværre har jeg allerede for flere måneder siden lovet, at jeg ville tage med til den årlige cider og perry festival, der afholdes i Sydwales af Welsh Cider Association.

 

     Efter fem timers kørsel er vi endelig fremme ved country pubben Clytha Arms, festivalens vært, der ligger lidt udenfor den lille by Abbergavenny ca. 56km fra hovedstaden Cardiff. Da vi har slået teltene op på marken bag pubben får jeg lejlighed til at se mig lidt omkring, og må nok indrømme at her slet ikke er så slemt alligevel. Omgivelserne er grønne, jeg kan se bjerge i horisonten og på nær selve pubben er der ingen huse, bortset fra et lille slot der ligger højt placeret på en bakke et stykke væk. Flere børnefamilier har sat telte op og er nu ved at grille mens børnene spiller bold og leger med deres hunde. Det tegner i det hele taget til at blive rigtig hyggeligt.

 

      Bagest i pubbens fantastiske have, i hvad der mest af alt minder om et stort redskabsskur, finder jeg festivalens hovedattraktion. Her har ciderbryggere fra hele regionen, fra gulv til loft, stablet store tønder med hver deres økologiske mærke. Et glas cider koster halvandet pund mens smagsprøver er gratis, så dem får vi rigtig mange af. Det er jo trods alt vigtigt at finde den cider man aller bedst kan lide. Dog skal man være lidt forsigtig da de fleste cidere er på 6pc vol. eller derover.

 

     Med så mange gratis smagsprøver, og den i øvrigt ganske billige alkohol, kommer der hurtigt gang i festen. Haven er proppet med folk, både børn og voksne, der alle skråler med på sangene fra et coverband der spiller under en pavillon. Flere af de yngre festivaldeltagere er udklædt, og jeg får at vide at ciderfestivalen hvert år har et tema. I år er temaet ‘circus freaks’, hvilket forklarer de kreative kostumer; jeg bliver ved med at støde ind i en skægget dame, en kæmpebanan og et par siamesiske tvillinger. Selv bliver jeg udstyret med en marengsagtig brudekjole, der efter alt at dømme ikke passer så fint til mine gummistøvler, men det er der vidst ingen der lægger mærke til når musikken spiller, og det gør den heldigvis.

 

     Og musik er der i høj grad brug for til at holde humøret oppe, for det øser ned. Da jeg opdager at tøjet nederst i min taske er pladder-vådt laver jeg en mental notering om at jeg næste gang måske skal investere lidt mere end blot tyve pund i et pop-up telt fra Amazon- og så i øvrigt huske en jakke. Heldigvis er der ild i pejsen inde på pubben, så det er der vi tilbringer det meste af vores søndag, sammen med kæmpebananen der i øvrigt hedder Paul og er trommeslager.

 

     Lige pludselig er der gået tre dage, og det er blevet tid til at aflevere brudekjolen og køre hjem til London. På trods af vejret har weekenden været fantastisk, og jeg smiler lidt ved tanken om at jeg i første omgang slet ikke havde lyst til at tage med. Om tre måneder bliver der afholdt en lagerfestival på Clytha Arms, så jeg er allerede begyndt at spare sammen til et nyt telt hvis lysten nu skulle melde sig til igen at drikke kølige drinks i det grønne.

Adidas supernova brille

Produktanmeldelse

Vi har testet den nye supernova brille fra Adidas, som vejer 21 g.

Brillens glas er lavet ud i et stykke uden stel, hvilket giver et super udsyn.

Supernova er ideel til løb, triathlon og cykling og kan anvendes med alle modeller af cykelhjelme.

Supernova er konstrueret med LST (TM) Trail-lysstabiliseringsteknologi, som ensarter hurtigt skiftende lys-udsving, som fx. de kraftige reflektioner, der opstår i overgangen mellem sol og skygge.

Endvidere beskytter brillen naturligvis mod UV-stråler og fåes i en række farvekombinationer.


Adidas supernova

Alt i alt en super brille i god kvalitet.

Plus/minus Fakta 

+ Let
+ Super udsyn

Brillen koster ca. 1.361,- kr.

– Fået i størrelserne “S” og “L”
– Kan leveres med styrke i glasset

Produktanmeldelse