Smukt og vedkommende portræt af Kina.

Boganmeldelse

Ny bog om Kina skildre dette, for mange, stadigt ukendte land. Bogen giver et fascinerende indblik i Kinas: mennesker, natur, kultur og historie.

Denne bog præsenterer billeder, historier og fortællinger om natur, kultur, mennesker, historie og arkitektur. Billedmaterialet er omfattende og tæller mere end 700 vedkommende fotografier fra alle egne af Kina.

Alle nysgerrige, videbegærlige og rejselystne mennesker, der vil være på forkant med de kommende Olympiske Leges værtsnation, anser KINA for at være en guldgrube af fascinerende viden.

Historie – Kinas historie beskrives levende. Historien er illustreret med tidslinjer og arkæologiske fund tilbage fra 5000 fvt helt frem til i dag og afsluttes med et kig på, hvad fremtiden byder på for Kina.

Natur – Kina er et stort land, og naturen byder på bjerge, floder, kyster og ørkener. I denne bog præsenteres Kinas natur med flotte store billeder ledsaget af relevante, klassiske kinesiske vers og ordsprog.

Mennesker – Det kinesiske folk repræsenteres af almindelige kinesere, der fortæller deres egen hverdagshistorie. Mød blandt andre løssjordsbonden, iværksætteren, naturlægen, operasangeren og fiskeren og få et indblik i deres hverdag, arbejde, tanker og ønsker.

Kultur – Kinas sjæl er mere end 4000 år gammel. Kunst, religion og litteratur har overlevet ydre påvirkninger og krige, og kulturen har selv sat sine spor på de omliggende kulturer. Bogen beskriver forskellige tænkere og giver mange eksempler på den enestående kunst og litteratur.

Arkitektur – Den kinesiske byggestil er en kombination af praktisk bolig og åndelig velvære. Arkitekturen omfatter pælehuse, moderne kontorhøjhuse, klostre, haver, templer, moskéer og broer.

KINA er bearbejdet af Danmarks førende Kina-eksperter, Bent Nielsen fra Københavns Universitet og Michael Jacobsen fra Copenhagen Business School.

Bogfakta
Titel: KINA
Sider: 360, farver
ISBN: 978-87-7900-618-8
Dansk redaktion: Bent Nielsen og Michael Jacobsen Vejl. pris: 349 kr Forlaget Globe

Boganmeldelse