Månedsarkiv: oktober 2007

Grupperejse til Honduras & Bay Islands for unge fra 18-30 år

2 mdrs. grupperejse med dykning, rafting, delfiner m.m. Spansk og frivilligt arbejde på en skole.
Se de smukke ruiner fra Maya folkets tid, udforsk mangroveskove fra kajak, dyk ned blandt hundredvis af tropiske fisk og delfiner. Honduras har rigtigt meget at tilbyde – fra regnskov til de smukkeste tropeøer med krystalklart hav. Oplev det hele, samtidig med du lærer spansk og nyder livet i troperne. Den sidste måned arbejder gruppen frivilligt på en landsbyskole. Vores lokale samarbejdspartner sørger godt for jer, så I kan koncentrere jer om at have det sjovt og fordøje de mange oplevelser!

http://www.adventuredk.dk/destinationer/honduras+bay+islands

Grupperejse for unge til Nepal & Tibet

2 eller 3 måneders rejse i det gamle bjergkongerige med besøg i det hellige Tibet. Oplev Himalayas smukke bjerge og de hjertelige nepalesere. Rundrejsen begynder i den farverige hovedstad og fortsætter til bjerglandsbyer, jungle, provinsbyen Pokhara og til Tibet. Undervejs udforskes landet med lavlandstrekking, rafting, junglesafari og en fantastisk jeep tur med udsigt til verdens højeste bjerge. Den sidste del af rejsen er frivilligt arbejde på et børnehjem i Kathmandu.

http://www.adventuredk.dk/destinationer/nepal+tibet

Grupperejse til Cambodja & Thailand for unge 18-30 år

2 – 3 mdrs. grupperejse til Cambodja & Thailand med elefanttrekking, floddelfiner m.m. Få indsigt i historien, Khmer og undervis på en landsbyskole.

Den første del af rejsen tager dig rundt i landet. Fra flydende landsbyer til jungle, vandfald, historiske byer og meget mere. Undervejs er rejsen krydret med adventure aktiviteter som elefanttrekking og udsigt fra varmluftsballon. Du er hele tiden i trygge rammer – mens du oplever, lærer og har det sjovt sammen med dine rejsekammerater. Den sidste del af rejsen er frivilligt arbejde, hvor du kommer ind under huden på livet og hverdagen i Cambodja.

http://www.adventuredk.dk/destinationer/cambodja+thailand

Storkesøen

Storkesøen Ribe

Beliggenhed

Areal hele området

13 ha stort landområde

 

Nærmeste by

Ribe. 1 km

Område

Høje skrænter mod nord og syd

Parkering

Gode parkeringsforhold tæt ved søen

Søen

Antal søer

2 forbundne søer 1 børnesø

Størrelse

35.500 m2   og 4.500 m2

Dybde

Varierende vanddybde

Fangst

Regnbueørreder, suder, gedder, ål, bækørreder og kildeørreder

Udsætning

dagligt

Service

Køb

  Stor grejbutik med alt fiskegrej

Bord og bænke

Der er borde og bænke rundt søen

læhuse

Renseplads

ja

 

Toilet

ja

Handicapvenlig

ja

Andet

Rensepladser med frysebox. Restaurant, 6 pers. Feriehuse samt 2-4 pers. Ferielejligheder.

www.storkesoen.dk

 

 

 

Rejse til Brasilien, Thailand og Kina

Omkring den 30 januar tager min veninde og jeg til Brasilien, derfra tager vi videre til Thailand ca. den første marts og så til sidst til Kina omkring den 1 april.

Vi vil meget gerne høre fra dig hvis du har været nogle af disse steder og evt har en idé til hvad vi bare må se. På samme vis vil vi også gerne høre fra dig hvis du skal et af stederne i samme periode da det kunne være hyggeligt at mødes og feste og udveklse oplevelser.

-Kirstine

Børnehospital i Cambodja

Det er svært at forstå landets barske historie, når man møder Cambodjas varme og hjertelige mennesker. Ca. 96 procent af befolkningen er etniske Khmerer, et smukt og stolt folk. Pga. urolighederne har udviklingen ikke fulgt med mange andre asiatiske lande, og Cambodja er et af de fattigste lande i verden. Mange lever for under en dollar om dagen, og den gennemsnitlige levealder er kun 54 år. En af konsekvenserne af Pol Pots folkemord fra 1975-1978 er mangel på veluddannede som f.eks. læger, tandlæger og lærere. De få læger, som er tilbage, er primært ansat på privathospitaler, da en månedsløn på 30 dollars på et offentligt hospital ikke er særligt tillokkende! Meget få familier har råd til at få deres børn behandlet på et privathospital, og hvert år dør næsten 70.000 børn, inden de bliver fem år. I Siem Reap hvor man kan opleve et af verdens vidundere – de fantastiske Angkor templer, finder man NGO- (non-governmental organization) hospitalet Angkor Hospital for Children. Hospitalet er støttet af bl.a. USA og Japan samt frivillige studerende, læger og sygeplejersker fra hele verden.

NGO-hospitalet er kendt for at være det bedste gratis børnehospital i landet, så folk kommer langvejs fra. Hver dag sidder der ca. 300 nye patienter foran hospitalet og venter på at få hjælp. I sparsomme lokaler behandler læger og sygeplejersker alt fra småskader til alvorlige hjerteproblemer. De fleste børn, som indlægges, er underernærede eller syge pga. malaria, denguefeber eller diarre. Det daglige arbejde foregår på selve hospitalet og på “field trips” til omkringliggende landsbyer. En stor del af dette arbejde er forebyggelse, personalet drager ud i landsbyerne og informerer om hygiejne, malaria-forebyggelse og meget mere.

Er du færdiguddannet eller læser du f.eks. til læge, sygeplejerske, tandlæge eller fysioterapeut, kan du som frivillig gøre en stor forskel for Cambodjas fattigste børn. De fleste ansatte på hospitalet taler engelsk, og som frivillig vil du blive tilknyttet en læge eller sygeplejerske.

Har du mulighed for at medbringe medicin eller klinisk udstyr, måske noget som er forældet i Danmark, har det en meget stor værdi for personalet og patienterne. Hospitalet har brug for alt fra tandbørster, vitaminer, vacciner til kørestole og meget mere.

Vil du høre mere om hospitalet, kan du kontakte Vibeke på  vibeke@adventuredk.dk eller se mere på adventure.dk.