Ikelite undervandshus #6038.32

Produktanmeldelse

Under en dykkerrejse til Sydafrika testede jeg Ikelites undervandshus #6038.32, som passer til Sony DCR DVD-101, DVD-201, DVD-301, DVD-91E.


Ikelite undervandshus #6038.32

Undervandshuset er produceret af gennemsigtigt polycarbonat. Dette giver mulighed for at holde øje med at der ikke er trængt vand eller fugt ind i undervandshuset. Det gennemsigtige hus giver endvidere mulighed for at se hele o-ringen når huset lukkes. Det er utroligt rart at man ved selvsyn kan se at o-ringen sidder som den skal og er fri for snavs.

Funktionerne på kameraet er lette at anvende via div. knapper på undervandshuset. Der er følgende betjeningsknapper:
– Tænd/sluk
– Optage tænd/sluk
– Zoom
– Foto knap
– Menu knap

Anvendelsen af undervandshuset under vand fungerer rigtigt godt. Knapperne sidder godt og er nemme at anvende, selv med dykkerhandsker på. Huset mangel dog et indbygget sidespejl, det er lidt svært at se gennem linsen med dykkermaske på. Det er dog muligt at køre et eksternt spejl, som kan sættes på siden.

Jeg testede huset med to eksterne lamper af typen pro Video-lite 3, #6341.55 med 50 W. Lamperne har endvidere en 20 W pære, hvis behovet for lys er mindre. Lamperne får strøm fra et batteri som monteres under huset. Det er muligt at koble to batteri sammen, og derved fordoble ens batteritid. Lamperne har ca. 100 grader spredning af lyset og er fri for punkter med overbelysning. Lamperne kan naturligvis tændes og slukkes under vand.


Ekstern lampe og batteri

Selv med to lamper og batteri ligger undervandshuset rigtigt godt i vandet, hvilket gør det behageligt at optage selv i længere tid.

Batteriet er et såkaldt smartbatteri, som giver mulighed for genopladning, uanset batteri opladningsniveau.

Plus/minus Fakta 

+ Synlig o-ring
+ Kvalitet kontra pris
+ Let at anvende
+ Velafbalanceret under vand
– Manglende spejl.

Samlet pris med to lamper er ca. 17.000,- kr.

Forhandler:
DykkerSport A/S
Vesterbro 17-19
Postboks 501
9100 Aalborg
Aalborg, Denmark
Tlf.: +45-98104100
web: www.dykkersport.dk
e-mail: info@dykkersport.dk

Produktanmeldelse