Gamle mænd i nye biler – Den nye Nissan X-TRAIL

Da Nissan valgte at lancere deres nye 4X4, X-TRAIL, ved Ekstremsportsugen i Voss, måtte AdventureGuide jo med. Vi valgte at sende vores mest erfarne medarbejdere med, nemlig brødrerne Kristian og Knud. Her er deres indtryk af turen og bilen:


Den nye X-TRAIL

Vi blev tilbudt at tage til Norge for at afprøve den nye Nissan X-TRAIL og samtidig se på ekstremsport. Det kunne vi ikke sige nej tak til.

Vi så bilen første gang ved Bergen lufthavn. Herefter kørte vi de ca. 100 km til Voss i vidunderet og måtte sande, at Nissan X-TRAIL er ganske komfortabel. Det er en bil vi gerne lader konerne kører på café i. Interiøret er af høj kvalitet og der ikke nogen knirkelyde  og i det hele taget meget lidt støj. Bilen føles ikke klodset, trods sin størrelse. X-TRAIL leverede en fin og solid præsentation på Norges snørklede landeveje. Bilen har  6 trins automatgear, en lækker detalje, der bare gør bilen endnu mere komfortabel.


Bilen stinker langt væk af luksus og komfort

Efter indkvartering var det tid til noget action. Vi skulle ud og riverrafte på en flod, Strandaelva, kategori 3-4. Det var ganske udmærket, men midt under det hele forlangte de en svømmeprøve, hvilket blev for meget for den ene af os. Vi var taget til Norge for prøvekøre en X-TRAIL og ikke for at blive våde.

Om aftenen blev det atter mere civiliseret, idet vi fik et foredrag med Ivar Erik Tollefsen, som fortalte om Paris-Dakar. En levende fortæller og i øvrigt en af de rigere mænd i Norge.

Dagen efter stod den på kravlegård for at lære bilens terrænegenskaber at kende. Nissan X-TRAIL har forhjulstræk. Med et drej på en knap går man i 4X4, endnu et drej låses centerdifferientialet og mekanikken bremser automatisk ned til 20km/t ved stejle nedkørsler, den såkaldte Down Hill funktion.
Derefter blev vi sluppet fri og kunne køre til Sæteren, hvor paragliding startede fra. Ned herfra så vi Down Hill funktionen i brug. Her kunne vi, uden brug af bremser eller speeder, sikkert og let bringe bilen tilbage til fast banet vej. En virkelig lækker detalje, der helt sikkert bliver et hit.

Herefter var det afsted til Nissan 4X4 test track. En virkelig god udfordring der virkelig viste hvad X-TRAIL formår væk fra den asfalterede vej. X-TRAIL står ikke på nogen måde tilbage for konkurrenterne.

Efter endnu komfortabel tur på landevejen, endte vi Bergen og fløj derefter til DK, mætte af oplevelser og meget tilfredse med den nye X-TRAIL. Kodeorderne er nytænkning (mulighederne i bagagerummet og Down Hill funktionen), ekstrem komfort og rigtig gode terrænegenskaber. Se den syrede X-TRAIL reklame her eller de tekniske specifikationer.