9 gode ideer til at fange fangsten på billedet


Gode ideer til at fange fangsten på et billede

 

1.    Sørg for at få hele fisken og dig med på billedet

 

På dette billede mangler noget af fisken hale og fiskerens ben. Det forekommer mig lidt svært at se, men er fiskerens ene arm ikke gemt på ryggen. I stedet for kunne det måske være på sin plads at tage fiskestangen med på billedet.

På dette billede er fiskene med i hel stand, men jeg synes at det også er på sin plads at tage de 2 drenges ben med på billedet.

 

2.    Fjern dig for forstyrrende elementer

I dette tilfælde vil jeg sige at fiskestangen er et forstyrrende element. Foden er også men den kan godt senere skæres væk fra billedet. Hvis fiskeren ønsker at tage fiskestangen med så skal efter min mening hele fiskestangen med.

3.    Sørg for at være med på billedet.


Denne fisk kan være fanget af alle og en hver. Det er ellers et godt billede, men måske kunne det være billede nr. 2. Hvem har fanget denne fisk.

4.    Tag billedet så tæt på som muligt


 

Jeg synes at det vil være et bedre billede hvis disse drenge var taget hver for sig. Det kan så være at de er bedste kammerater eller brødre, så vil det være ok, men for mit vedkommende vil jeg så efterfølgende tage dem hver og sig for at komme tættere på fisken.

5.    Pas på ikke at stå i skyggen


Jeg synes at skyggen ødelægger dette billede.

 

6.    Sørg for at det kun er dig og fisken

 


 

 

Jeg synes at det vil være et bedre billede hvis disse drenge var taget hver for sig. Det kan så være at de er bedste kammerater eller brødre, så vil det være ok, men for mit vedkommende vil jeg så efterfølgende tage dem hver og sig for at komme tættere på fisken.

7.    Få gerne omgivelserne med på billedetJeg synes at dette billede er et godt billede.Jeg synes at dette billede er et godt billede, men hvis jeg skal komme med en lille kritik så vil jeg gerne at støvlerne var med på billedet.

 

 

De sidste 2 billeder vil jeg sige er gode billeder.

 

8.    Skal billedet tages stående eller liggende

Jeg synes at det kommer and på hvordan fisken holdes.

 

Holdes fisken vandret er det bedst at tage billedet som her knælende

Du har hermed både fiskeren og fisken i centrum og gerne ude i omgivelserne.

 

 

Holdes fisken lodret er det bedst at tage billedet som her stående og gerne med fiskestangen i den anden hånd. Fiskestangen skal da være med på billedet i fuld størrelse.

 

 

9.    Billeder i serie

 

I det at det næsten er alle som har et digital kamera, så synes jeg det vil være på sin plads et tage en række af billeder. Det bedste vil være at du er af sted og fiske sammen med en fiskekammerat, som måske kan fange dig i færd med at lande fisken. Det næste billede vil være dig stående med fiskestangen i den ene hånd og fisken i den anden. Derefter lægger du fiskestangen til side og sidder dig ned knælende med fisken i dine hænder. Et måske sidste billede kan måske være at få et billede af fisken hoved taget på klods hold. Billedet vil altid fremstå mere knivskarpt det som er taget på klods hold end det billede som er klippet ud af et andet billede på computeren derhjemme og forstørret.

 

Jeg ved godt at når vi først er kommet ud for at fiske, så har vi ikke tid til at tage alle disse billeder her og nu.