BANFF MOUNTAIN FILM FESTIVAL 2006

Torsdag d. 4. maj går årets Banff Mountain Film Festival i luften for 10. år i træk på dansk jord.

Verdens største adventure-filmfestival er på sin 30. verdensturné og viser de flotteste, mest udfordrende, spændende og actionprægede film. Her møder du virkelighedens vanvittige vovehalse, der konstant udfordrer deres egne grænser i mødet med naturens faretruende vidundere.

Hvad får dog ganske almindelige mennesker til helt at lægge civilisationen bag sig og udfordre den nøgne natur? At bestige bjerge i højder, hvor mindste fejlskridt kan være skæbnesvangert, frygtløst kaste sig ud fra lodrette klippevægge med en minimal faldskærm på ryggen, eller ’blot’ begive sig langt, langt ind i uudforskede regnskove på den anden side af jordkloden, hvor intet levende menneske hidtil har sat sin fod?

Filmene sætter ikke bare fokus på de brusende adrenalin-junkier, for hvem udfordringerne aldrig kan blive vilde og sindssyge nok, men også på den ro og refleksion, der indfinder sig på lang afstand af den fortravlede civilisation.

Der er spændende foredrag ved:

Søren Gudmann – Årets konferencier og hovedtaler, der med ét bragede ind på den internationale stjernehimmel, da han på blot 193 dage besteg den højeste tinde på hvert af de syv kontinenter – inkl. Mount Everest – og slog den daværende verdensrekord med hele to uger. En bedrift kun en håndfuld mennesker på denne klode har gennemført.

Isdronningerne – Det gæve makkerpar Danna Corke og Anne-Mette Nørregaard, der har bevist, at adventure-verdenen ikke er forbeholdt brystbehårede mænd med ubændig trang til at erobre verden. Som den første rene kvindelige ekspedition krydsede de indlandsisen i Grønland fra vest mod øst.

Søren Sattrup – Kronisk rejsefreak og en garvet fortæller. Søren elsker den klassiske ekspeditionsform med alt, hvad dertil hører af nomader, højland, harsk salt og sejt moskusoksekød.

Filmprogrammet byder bl.a. på:

Praszczur (Grandpa) – En urkomisk og livsbekræftende film om en stædig polsk mand på knap 80, der nægter at lade alderen stå i vejen for sin store drøm:
At stige til vejrs som paraglider. Skønt det gang på gang går galt for ham, opgiver han aldrig. Filmen vandt Best Film On Mountain Sports-prisen på den internationale Banff Mountain Film Festival.

Sur le fil des 4000 – En visuelt overdådig film om venskab, skønhed og død i bjergene. Tag med på en karismatisk bjergbestigers sidste rejse og mærk suset fra toppen af verden. Prisen vandt hovedprisen på den internationale Banff Mountain Film Festival.

Sted: Base Camp, Holmen. Tid: 4. maj fra kl. 16. Pris: 150 kr. (250 kr.
inkl. middag) via Billetnet eller Friluftlands butikker.

For yderligere information om festivalens historie, årets foredragsholdere og filmprogram kan henvises til www.banff.dk under aktiviteter og filmfestival.

Billeder fra film kan hentes fra
www.banffmountainfestivals.ca/tourhost/2005/int/media/images

Overskuddet doneres til Foreningen Grønlandske Børn www.fgb.dk

For yderligere spørgsmål kontakt Morten Lykkegaard på mail ml@banff.dk eller tlf. 35 249192 / 22 327460.

Med venlig hilsen

Morten Lykkegaard
Banff Mountain Film Festival

Banff Outdoor Group ApS
Nørrebrogade 106, 3. th.
2200 Kbh. N
Tlf. +45 35 249192
Mobil +45 22 327460

http://www.banff.dk