Lær børnene at fiske del 6 – fisk for kræsenpinde og undgå følelsesløse tæer

 

 

Lær børnene at fiske del 6

Fisk til kræsenpinde

 

Hvis et barn eller en voksen siger at det ikke kan lide eller ligefrem fordrage fisk, vil han/hun straks blive karakteriseret som kræsen. Da der er lige stor forskel på fiskens smag som fåre- og girsekød er det helt i orden at sige nejtak til fisk. Men det kan da godt være at man kan lide den bare den er tilberedt på en anden måde. Eksempel kan jeg ikke så godt lide kogt torsk, men dampet torsk i ovnen elsker jeg.

 

Skulle det være fordi fiskebenene, kan de som regel fileteres. Hornfisk har mange ben, men de er eks. Grønne så de er til at få øje på.

 

Fisk er godt for helbredet.

 

I princippet skal man selv gøre fiskene i stand, og tilberede samt til sidst spise de fisk, man fanger og slår ihjel. Den bedste måde er at tilberede den frisk fangede fisk ude på fiskepladsen. Så frem med panden til stormkøkkenet, ved bålet på engangsgrillen eller røge dem i en røgeovn.
Undgå følelsesløse tæer

Sørg nu for at børnene bliver klædt varmt på. Der er ikke noget der er værre end frosne finger, og tæer. Børn ingen undtagen. Frosne fingre, snotnæser og kolde fødder i et par gummistøvler kan de fleste fiskere sikkert nikke genkendende til. Med årene bliver man hærdet og har sandsynligvis glemt alt om hvordan det var.

Lad mig nu lige genopfriske din hukommelse.

Man opdager sjældent at fødderne og hænderne bliver kolde, men er det sket, er det næsten umuligt at genoprette en normal kropstemperatur igen. Så kan man ligeså godt tage hjem igen. Når der igen kommer liv i finger og fødder vil det gøre ondt.

Derfor er det vigtigt at forebygge mod kulde, vind og regn.

Hovedet                             

Det er vigtigt at have noget på hovedet, creme på ansigtet evt. solbriller

Fødderne                                        

såler i støvlerne (helst af uld), eller uldsokker på, da de også er gode hvis man sveder

Overtøj                                             

Vind- og regntæt tøj. Det er bedst at have det med, så man i tilfælde af regn kan tage det på.

Børn                                                 

Ud over det ovenstående skal man huske at få skiftetøj med til

børnene. Det skal snarest ske at de har fået for lidt tøj med og

man bliver nødsaget til at bryde op.

TTag hellere for meget tøj med eller på end for lidt. Har man taget ffor meget tøj på er det nemt at smide det, hvad det nok er bedst aat gøre. Det er ikke godt at gøre tøjet våd af sved, det kan man bblive syg af.

dDet vil måske være godt hvis I havde et lille telt med, hvor i bbegge kan søge ly for vind og vejr. Her kan i måske søge læ i titlfælde af en stor regnbyge eller et tørt sted til skiftetøj og mmadpakken samt øvrige bagage. Er der behov for opklædning, kan det også foregå i ly af evt. regn.