Lær børnene at fiske del 5 – hug i stedet for bundhug og noget i baghånden

 

 

Lær børnene at fiske del 5

Hug i stedet for bundhug


Børn vil lære at fange fisk som de voksne. Det kan se legende let ud når de voksne kaster en fiskestang. De vil bruge fluer, spindere og kaste langt som far og gerne længere. Men er let til at forivrer sig og er dermed sikre på fiasko. Det bliver let til hastige ukontrollerede kast som med garanti bliver til linekludder og fiskeri med spindere og blink medfører bundhug i stedet for en kontakt med fisk.

Børn er faktisk tålmodige, som nogle sikkert vil modsige. De kan faktisk sidde langt tid og kikke på en prop. Medefiskeri med bobleflåd er langt fra passivt fiskeri. Fanges der efter rovfisk, kan man, hvis man med jævne mellemrum drejer et par gange på hjulet, forøge sine chancer for hug.

Med bobleflåd kan de faktisk kaste langt, det kan så godt være at farmand eller læremesteren må kaste til at starte med, indtil barnet eller børnene bryder ind og vil lære at kaste. Så kan I aftale et eller flere besøg på den nærmeste sportsplads med lidt træning før næste fisketur. Næste gang går det måske lidt bedre.

Når børnene har fået erfaring efter 2 ture, er nogle børn klar til spindefiskeri med kunstig agn, men de vil sikkert kunne fange flere fisk ved medefiskeri.

Noget i baghånden

Det kan ske for selv den bedste planlægger, at fiskene ikke vil bide. Ser børnene ikke den mindste skygge af en fisk, ønsker de at der skal ske noget andet. Så vil det være godt at have noget andet i baghånden.

Krabbesnor                       Det kan være en krabbesnor, som er en gren hvorpå der er fastgjort en snor som igen har en fastbundet tøjklemme. Derudover en spand med blåmusling fra dagen i forvejen.   Kylling og fiskerester kan også bruges som madding.

Rejehov                              Med et rejehov i hånd kan der fanges rejer eller andet småfisk.

Insektnet                            et lille net hvor de kan fange småfisk med.

Mad og drikke                   Et dejligt måltid på et medbragt tæppe kan måske være nok til at børnene igen får lyst til at kaste sig over fiskeriet.

Naturhistorie                      Det vil måske skabe ny interesse, hvis du i en ½ times tid sætter dig ned på et medbragt tæppe og fortæller dem om naturen og livet omkring fiskepladsen og måske endda gå på opdagelse med dem.

Bold                                    Er der mere end et barn med på fisketuren evt. naboens søn kan de måske for en tid spille bold. Afhængig af fiskepladsen.

spil                                      Et lille spil i lommeformat, der er mange at vælge imellem.

Husk også at få en balje eller spand alt efter hvad der nu kan fanges. Husk også redningsvest. Alt efter på hvilken tid af året der fiskes på evt. vaders eller søstøvler.

Mens børnene roder efter smådyr, kan man selv fiske. Enten ved at teste børnenes fiskegrej eller bruge sin egen fiskestang. Nogle vil sikkert tage sig et hvil på et medbragt tæppe, hvad jeg ikke helt kan anbefale. Det er da ikke muligt at holde øjne med børnene. Det kan nemlig tænkes at børnene alt om sted og tid. Det vil sige at de går ofte med hovedet nedad i lang tid uden at se sig op, så i den ene retning så den anden i jagten på en fisk. Men det kommer igen an på hvor der fiskes.