Tag hele familien med på fisketur til havnen

Tag hele familien med på fisketur til havnen

 

Er du familiefar og har lyst til at tage en tur til den nærmeste havn for at prøve lykke med fiskestangen, men har måske lidt kvaler med at komme ud af døren. Nu igen – du var på fisketur i weekenden og i går var du i klubben. Så har jeg måske en brugbar ide.

 

Pak bilen og tag hele familien med en tur til den nærmeste havn efter at aftensmaden er spist og der er vasket op eller sat i opvaskemaskinen.

 

Forslag til hvad I kan tage med

 

En fiskestang til far evt. også en til mor.

Kaffe og saftevand

Kage, kiks eller andet lækkert at hygge med

Evt. et tæppe til I alle kan sidde på, hvis ikke du på forhånd ved at der er borde og bænke.

Et fiskenet til hvert af børnene.

Husk endelig at få en balje med til småfisk og krabber

Det kan måske være en balje ikke er nok. Krabber kan måske finde på at spise de små fisk børnene fanger.

Noget snor hvorpå en tøjklemme er fastgjort til hvert af børnene.

Eller en fiskestang til hver af børnene alt efter deres alder.

Overvej om det evt. er nødvendigt med redningsvest til børnene – er de store nok til at passe på ikke at falde i vandet.

Husk evt. håndklæde og ekstra tøj med hvis de er uheldig at falde i vandet. 

Evt. en cykel til far alt efter hvor langt der er hjem.

Husk mobiltelefonen

Noget til at transportere eventuelle fisk hjem i, med mindre baljen/spanden eller hvad nu I havde med til at barnet/børnene kunne fange fiske eller krabber i.

 

Børnene leger

 

Mens du og evt. din kone fisker. Leger børnene sikker godt med “fiskestang” og net samt en dyst om at fange flest fisk eller krabber. Mor kan så holde øje med hvem der fanger flest og/eller de største. Efter 2-3 timer bliver der så serveret kaffe og saftevand og hvad dertil hører på tæppet eller ved bord og bænk. Herefter kan børnenes dyst forsætte mens mor pakker sammen. Stillingen bliver gjort op og baljen eller baljerne tømt for indhold.    

 

Børnenes sengetid

 

Nu er tiden så inde til at familien skal pakke sammen for at tage hjem så børnene kan sove. Er der ikke langt hjem kunne man forestille sig at mor og børnene køre hjem og gøre klar til at komme i seng og sove.

 

Far fisker videre

 

Nu kan far så fiske alt det han har lyst til. Husk så at aftale hvornår du regner med at komme hjem. Hvis der nu er længere end 3-5 km kan I evt. aftale at mor kan komme og hente far når tiden er inde. Det kommer igen an på om barnet eller børnenes alder og hvor langt tid det vil tage fra mor tager af sted til mor og far kommer hjem igen. Det er op til mor og far og vurdere om barnet eller børnene kan være alene hjemme i den tid. Far ringer når han skal hentes.

 

Det kan også være at uanset hvad så vælger I at far kører hele familien hjem, for derefter at tage af sted igen. 

 

Men mobilen er også god og have til at ringe hjem og fortælle at du ønsker at fiske en time eller 2 mere end hvad dig og din kone aftalte. Eller Ejner kom lige forbi og I skulle ind og have en øl sammen.