Månedsarkiv: juni 2004

Sjælland Rundt 2004

Søndag kl. 20.20 opgave de sidste både at gennemføre Sjælland Rundt og det endelige resultat foreligger.

For 58. gang har Helsingør Amatør Sejlklub arrangeret løbet.
Helsingør Amatør Sejlklubs hjemmeside: www.has-sejlklub.dk

Resultatet i den præstigefyldte klasse, Sjælland Rundt Grand Pris Race, blev som følger:

Placering

Båd

Bådens fører

1. Team Academy Knut Frostad
2. Goretex Magnus Olsson
3. HiQ II Klabbe Nylöff
4. Tieto Enator – L’Oreal Thomas Johansson
5. Nokia S. Myralf / C. Jensen

Læs alle resultaterne på: http://www.sjaellandrundt.dk/resultat2004.pdf

Læs mere om Sjælland Rundt på: www.sjaellandrundt.dk

Anmeldelse af Ocean Men

Filmen giver et fascinerende indblik i de to verdensmestre Pipin Ferreras og Umberto Pelizzari’s forsøg på at sætte nye verdensrekorder.

De to fridykkere kæmper dog ikke om at nå den samme dybde, idet de vil forsøge at sætte verdensrekord i to forskellige discipliner inden for fridykning.

Pipin Ferreras’ favorit er disciplinen “no limits”, hvor han bruger en vægtslæde i neddykket og en luftpude for at komme op til overfladen igen. På den måde nåede Pipin ned på under 160 meters dybde i Cozumel, Mexico, i januar 2000. I “Ocean Men” skal vi se, om det endnu engang lykkes ham at slå verdensrekorden i denne disciplin. Umberto Pelizzari dykker i filmen i disciplinen “konstant vægt” – her dykker man ved egen kraft ned til en maksimumdybde og tilbage igen. Disciplinen kaldes “konstant vægt”, fordi dykkeren skal have samme vægt med ned og op.

Når de to fridykkere forsøger at sætte nye verdensrekorder, vil deres krop opleve et tryk, der er sytten gange højere end på land. For at kompensere for dette enorme tryk nedsætter hjertet sin rytme til otte slag i minuttet, og blodet vil strømmer fra arme og ben mod brystet for at beskytte lungerne. Denne sport er altså ikke ufarlig. Netop derfor bruger begge dykkere også sikkerhedsdykkere, hvilket er dykkere, der ligger i de forskellige dybder og holder skarpt øje med sportsudøverens mentale og fysiske tilstand.

Fridykning, der officielt kendes under navnet apnea, er en sport, der har rødder i spydfiskeri og perledykning. Derfor byder “Ocean Men” også på smukke undervandsoptagelser fra det blå dyb.

De fleste mennesker stiftede for alvor bekendtskab med fridykning, da instruktøren Luc Besson lavede filmen “The Big Blue” i 1988. Denne film handlede om de legendariske fridykkerrivaler franskmanden Jacques Mayol og italieneren Enzo Maiorca.


Jacques Mayol
To konkurrenter, hvis kappestrid førte til udbredelsen af den ellers så nicheprægede sport.
I “Ocean Men” fortæller legenden Jacques Mayol også historien om fridykning og om den evindelige kappestrid. I “Ocean Men” er stafetten givet videre til Pipin Ferreras og Umberto Pelizzari. Ganske som de forgangne mestre er det nu disse to superatleter, der presser hinanden ned på nye dybderekorder. Filmen er instrueret af Bob Talbot, produceret af H5B5 Media AG og varer i 43 minutter. Filmen er på engelsk.

Læs mere på: http://www.tycho.dk/forestillinger