Isefjorden

Isefjorden har i mange år været kendt for godt vinterfiskeri. Specielt har de mange vige været hjemsøgt at stimer af blankfisk og ikke sjældent har man hørt om storfangster fra fjorden. På det seneste har fiskeriet ikke været så godt som hidtil, hvilket nok mest af alt skyldes ændringer i udsigtningspolitikken for området. Der er dog stadig masser af fisk og oplevelser at hente i den store fjord, men det kræver nok lidt mere opsøgende arbejde end hidtil.

Bramsnæs vig 4. januar

Natten havde været kold og flere steder lå der issflager på vandet. Faktik blev vi nød til at mave os igennem isen for overhovedet at komme til at fiske. Disse kolde morgener giver sjældent noget om vinteren og vi besluttede hurtigt at satse på eftermiddagsfiskeriet istedet.

Ofte fisker Bramsnæs vig rigtig godt omkring en time før solnedgang og således også idag. Vi havde fisket nogle timer, da Jens pludselig stod med bøjet stang. Hans lyserøde Glimmerreje var blevet taget med et brag og fighten var i fuld gang. Fisken blev dog hurtigt roligere og snart kunne jeg gribe hans første havørred i år. Dejlig blank på 56 cm, men desværre meget garnskadet. Jens var dog ligeglad og glædede sig meget over den fine fisk.

Når der er fisk inde i Bramsnæs er der ingen tid og spilde og snart var vi igang igen. Jens havde endnu et hug og jeg mistede en fisk der sprang forfanget i tilslaget. Derefter blev alt stille og snart stod vi på land og bankede isen af fluestængernes øjer mens vi glædede os over årets første havørred.