Backpacking in South East Asia

Laos er det mindst udviklede land i Syd Oest Asien, og lidt af et aandehul i forhold til mange af de andre overbefolkede lande i omraadet. Landet har omtrent det samme indbyggertal som Danmark, men paa et langt stoerre areal. Hovedstaden Vientianne har kun omkring 200.000 indbyggere, og det er det eneste sted, hvor jeg saa et par trafiklys. De fleste folk bor paa landet, og trafikken er meget begraenset, hvilket er dejligt. Jeg havde hoert at vejene skulle vaere i daarlig stand foer jeg ankom til Laos, men jeg fandt dem nu meget gode. Maaske fordi vejnettet er relativt nyt, saa asfalten er stadig god. Hele min tur fra det nordlige Laos over byerne Luang Prabang og Vang Vieng til Vientianne var der god asfaltvej. Landet er dog meget bjergrigt, saa vejene svinger meget og transport tager relativ lang tid. Mange turister ankommer til Laos fra Thailand og tager en slowboat paa Mekong floden til Luang Prabang. Herefter gaar det sydpaa til Vientianne. Derfra kan man vaelge at krydse til Thailand igen, besoege det sydlige Laos, eller som jeg tage en bus til Vietnam. Da de fleste backpackere foelger denne rute, virker det noget turistet. Tager man vaek fra denne rute kan man faa det hele for sig selv, men visse steder kan det stadigt vaere farligt at rejse i Laos, saa pas paa. Overfald paa busser og backpackere er set foer i landet.

Selve Laos har maaske ikke de helt store sevaerdigheder i sammenligning med de tilgraensende lande. Den stoerste sevaerdighed er vel faktisk at slappe af. Luang Prabang, den anden stoerste by, er dog en flot gammel kongeby, med mange smukke templer. I omraadet er der mange flotte vandfald, og man kan tage en sejltur paa Mekong floden.

Vandfald naer Luang Prabang. Foto: LN

Tempel i Luang Prabang. Foto: LN

Vang Vieng lidt laengere sydpaa er et stor hangout for backpackere, men har ikke den samme charme som Luang Prabang. Vang Vieng  er et meget afslappet sted, der lever af sine turister. Her kan man se de nyeste hollywood film paa byens barer og restauranter og spise western food. De stoerste attraktioner i omraadet er drypstenshuler, samt rafte i kajakker eller i gummiringe.

Rismark naer Vang Vieng. Foto: LN

Udspring fra klippe og kajakrafting. Foto: LN

Hovedstaden Vientianne har naesten intet at byde paa udover en del flotte templer.

Golden Stupa i Vientianne. Foto: LN

Prisniveauet er helt i bund i Laos. Jeg levede for omkring 1000 kroner paa 2 uger, altsaa under 100 kroner per dag. overnatninger kan faes saa billigt som 1 dollar. Transport er ogsaa meget billigt, mens oel og mad er lidt dyrere, men set med danske oejne, stadig billigt. Et godt maaltid kan koebes for 2 dollar.


 

The End