Mont Blanc

Oplevelser fra Europas top

Steffen Kjær, født den 26. december 1971. Arbejder som teambuilder, foredragsholder og skribent.

I otte år arbejdede Steffen med unge i foreninger og på institutioner. Siden blev han instruktør og personalechef i teambuilding-branchen, hvor han underviste erhvervslivets ledere i samarbejde og kommunikation.

I starten af 90´erne blev friluftslivet og de mange kanoture i Sverige Steffens foretrukne fritidsbeskæftigelse. Senere blev bjergbestigning og klatring den største interesse – og den helt store leverandør af gode venskaber og uforglemmelige oplevelser. Steffen påstår selv, at han har brugt mere af sit voksne liv i naturen, end på sofaen.

I denne bog får læseren mulighed for at følge Steffen og vennen Brian i deres bestigning af Mont Blanc. Bogen er en ærlig skildring af deres anstrengelser på bjerget og giver samtidig et underholdende indblik i deres særprægede humor. Steffen Kjær er medlem af Dansk Bjergklub og har klatret siden 1994. I sommeren 1999 begyndte han at klatre sammen med vennen Brian Jørgensen. Sammen har de oplevet ‘store øjeblikke’ og ‘groteske situationer’ i bjergene. I 2001 måtte de opgive deres fælles drøm om at nå toppen af Europas højeste bjerg – Mont Blanc. Men i 2002 tog de tilbage for at gøre endnu et forsøg.

‘Jeg tager et skridt… og et til. Jeg må lige stoppe og puste et øjeblik. Kom nu, Steffen, siger jeg til mig selv. Et skridt mere… og et til. Dette er en hård kamp. Selvom vi er forberedte og har hørt alt om denne stigning, kan vi ikke gøre mere, end vi gør. Kroppen kræver ilt. Vi må affinde os med tempoet og acceptere, at kroppen sætter grænser. Jeg synes, vi har klatret i evigheder, men når jeg kigger op, er toppen stadig, hvor den var før – langt væk!’

‘Det er et fantastisk øjeblik. Solen er ved at stå op og farver allerede toppen af Mont Blanc med flotte varme nuancer. Bjerget er uimodståeligt! Dette er belønningen for vores store slid. Jeg vil aldrig blive træt af dette syn – at se solen kaste sine morgenstråler på de sneklædte bjerge. Jeg ville ønske, at jeg kunne dele øjeblikket med mange flere!’

Udkom: 13. august 2003.
Bogladepris: 200,- kr.
Sider: 205 Illustreret med farvefotos.
ISBN 87-90958-46-2

http://www.mellemgaard.dk