Månedsarkiv: juli 2003

Endelig

ENDELIG – 2500 km – og udsigt til middelhavet.  Motorcyklerne holder et lille hvil, mens vi plasker rundt i poolen paa campingpladsen. Det lyder maaske underligt at vi ikke pladsker rundt i Middelhavet 150 m vaek, men det er for salt til at det er en laengere fornojelse. Men nu er vi her –  og det er skoent. Byen Canet de Mar ligger ca. 30 km nord for Barcelona. Ikke den store turistby, dog kan man alligvel maerke at byen eksistere for turisterne.   

Vi har gennem de sidste par dage besluttet at oege vores rejsehastighed, saa vi har anvendt hoved- og motorveje. Efter turen gennem Frankrig valgte vi dog at laegge vores vej forbi Andorra og fik nogle smukke oplevlser paa ved op i bjergene og ned igen.

Frankrig var en god oplevelse – vi tog os en week-end til at kigge lidt naermere paa Normandiets kyst, samt komme til haegterne igen.

Derfra gik turen til Le Mont Saint Michel – hvilket kan anbefales (gratis adgang undtagen til parkering, kirken og klostret samt museerne- alt undtagen parkering kan sagtens undvaeres stadig med en god oplevelse).

Fra klosteret gik turen syd over til Bordeaux – hvor vi desvaerre blev fanget i et uvejr. Fra Bordeaux til Toulouse – skoen by – til Andorra til Canet de Mar. 

Varmen har vi vaennet os til efter mange km med “vinterovertojet” paa – men grundet vores sikkerhed har vi valgt ikke at tage det af, selvom der er absolut ingen hernede der koerer med motorcykeltoj.

Mandag er det afrejsedag mod Danmark – og vi maa da nok indromme at det bliver skoent at komme hjem igen.

Gitte og Nic

Greenland Adventure Race

Hvordan vinder man?
For at deltage i konkurrencen, skal min. en af personerne have deltaget i to adventure race/multisportløb/idræts-cross løb i Danmark/Sverige/Grønland.
Det gælder kun løb der er registreret af AdventureRacing Denmark.

Dernæst skal man skrive en forklaring på HVORFOR lige netop jeres hold skal GRATIS til Greenland Adventure Race.

Derefter skal man indsende det bedste “action” billede man har af holdet.
De to der skal deltage i Greenland Adventure Race SKAL være på billedet – dog må der gerne være andre på billedet.

Vi skal have jeres billeder og tekst INDEN den 25 juli. – Det er snart! Så fat pinden og skriv ind til Nils@AdventureRacing.dk

Vinderne får direkte besked!

Læs mere om løbet fra sidste år her..

Læs mere om Greenland Adventure Race her… 

Greenland Adventure Race 2002

Torsdag den 5 september gik startskuddet til Greenland Adventure Race 2002. I alt 16 hold, hvor af de 8 hold kom fra Grønland, 6 hold fra Danmark, 1 hold fra Finland og et hold bestående af Far og Søn fra USA og New Zealand. På 5 dage skulle deltagerne igennem kolde elve, over indlandsisen, ned af de lodrette fjeldsider, samt løbe og cykle igennem den grønlandske natur. Et hårdt race som både var besøgt af skuespilleren Lars Bom og Robinson deltageren Lars “Mars”.

Læs mere her: www.adventureracing.dk

Trekking i Nepal

Hvorfor netop Nepal?


Aftenstemning ved Lapsang-sæteren nær Kanchenjunga i Østnepal. Bjerget til venstre hedder Ratong (6.678 meter). Passet til højre fører ind i nabolandet Sikkim.

Jeg har rejst og vandret meget over hele verden, men ingen steder har jeg oplevet en natur, som er smukkere og mere storslået end i Nepal!

Det er landet med verdens højeste bjergkæde med toppe på over 8.000 meter. Det er landet, hvor livet ude i de små landsbyer og bjergstammer stort set stadig leves som i middelalderen. Det er landet, hvor det at vandre ikke er noget, indbyggerne gør for deres fornøjelses skyld men af simpel nødvendighed, for langt det meste af Nepal er stadig helt uden veje og biler.

Og netop naturen og isolationen gør Nepal til et mekka for vandrere. En rigtig trekking-tur i Nepals bjerge er der ikke ret mange, der slipper fra uden at blive dybt påvirket af de meget stærke indtryk, man får derude. Det opdagede hippierne allerede i 60-erne, da de stort set havde hele landet for sig selv som turister.

 

Siden er antallet af turister i Nepal steget år for år. I 1952 var der 562, i 1964 var tallet steget til ca. 10.000, i 1968 var der over 20.000, og i dag er turismen nærmest eksploderet. Kathmandu ER blevet en moderne storby med alt, hvad det fører med sig, men selve Kathmandudalen omkring hovedstaden og den gamle bydel er absolut stadig et besøg værd. Og Nepals bjerge med de mange landsbyer, stammer og sproggrupper vil mange, mange år ud i fremtiden bevare deres uberørthed.

Jeg har besøgt Nepal 2 gange og været på en del trekking-ture derude. Første gang var i foråret 1969, hvor jeg rejste til landet ad den rute, der for mange blev den “klassiske” dannelsesrejse ad “The Hippie Trail” fra Københavns Hovedbanegård til Kathmandu. Her var jeg på flere trekkingture i Himalaya. Dels på en rundtur op gennem Helambu – området nord for Kathmandu-dalen til de hellige Gosainkund-søer, dels ad “The Jomosom Trail”, som går op i Kali Gandaki – dalen mellem Annapurna og Dhaulagiri nord for byen Pokhara. Mit andet besøg var 20 år senere, i 1989, hvor jeg deltog i en lang, organiseret trekking-tur på en måned op til foden af verdens trediehøjeste bjerg Kanchenjunga i Øst-Nepal.

 
Turen var meget lang og til tider hård (vi vandrede i alt ca. 450 km i bjergene!), men det var dog en ren luksustur sammenlignet med min første rejse, hvor jeg arrangerede det hele selv og stort set levede af ris i landsbyerne. Alligevel blev den tur også en fantastisk oplevelse, ikke mindst fordi vi vandrede gennem områder, som var totalt uberørte af turisme.
Fra en trekkingtur til området omkring de hellige Gosainkund-søer nord for Kathmandudalen. Området ligger tæt på Langtang-bjerget (7.250 meter).

Du kan læse mere om trekking i Nepal på følgende adresser:

Gensyn med Nepal. På trekkingtur til foden af Kanchenjunga, verdens trediehøjeste bjerg:
http://home0.inet.tele.dk/ponty/nepal.htm
Artiklen er en beskrivelse af min lange trekkingtur op til foden af verdens trediehøjeste bjerg Kanchenjunga i Øst-Nepal.

Én gang Nepal – altid Nepal! – En kort, men begejstret beskrivelse af et af verdens smukkeste lande:
http://home0.inet.tele.dk/ponty/nepal1.htm
Artiklen indeholder en masse billeder og giver gode råd om trekking i Nepal.

Photos fron Nepal Himalaya:
http://home0.inet.tele.dk/ponty/gallery1.htm
Foto-galleri (med engelske undertekster) med masser af billeder fra Nepals bjerge.

Images from The Hippie Trail:
home0.inet.tele.dk/ponty/gallery9.htm
Foto-galleri (med engelske undertekster) om min tur over land fra Københavns Hovedbanegård til Nepals hovedstad Kathmandu

Med bind for øjnene mod syd

…og midt i myldretrafikken – ikke nogen rar tanke og slet ikke rart i virkeligheden… Naa, men det var ikke mindre end hvad vi gjorde… Cirka 20 km blev tilbagelagt paa 2 timer, da vi forsogte at bevaege os igennem Antwerpen i Belgien uden detaljerede kort paa GPS’en… OEV!!! 

Naa, men saa langt saa godt – vi overlevede og et lille raad til jer der gerne vil se denne by eller bare Belgien i bil eller paa motorcykel – kor raaddent!!! Belgierne gor det!!! Og hvis det kan lade sig gore – se byen til fods – den er en oplevelse vaerd… En hyggelig gammel by men gode muligheder for restaurentbesog… Dog skal man vaere klar over at Begien ikke er det land med mange campingpladser – snarere modsat…

Gitte og Nic

Pä vej mod syd…

Fredag den 4 juli, dagen hvor vi skulle afsted. Motorcyklerne var tungt lastet og det havde regnet i stride strömme hele dagen. Endelig kunne vi köre, men desvärre blev Gitte nödsaget til at bremse härdt og uheldigvis pä den hvide midterstribe – dette medförte et styrt, et chok og en lettere ramponeret motorcykel.

Vi besluttede at laesse af og näste dag besöge Enghave Motor for at fä chekket motorcyklen og udskiftet de ödelagte dele.

Om eftermiddagen kunne vi endelig köre ned til mine foraeldre, hvor vi pakkede nästen hele natten for at blive klar til at drage mod syd.

Söndag tog vi sä faergen over ved Rödby-Puttgarden og der begyndte turen for alvor. En lille advarsel… Hold jer fra de tyske motorveje hvis I ikke har nerverne i orden…

Nu er vi sä i Cloppenburg, ca. 300 km sv for Bremen – pä vej mod Holland.

🙂 🙂 Vi smiler begge stadig og er ved godt mod, og vi glaeder os til at nä Holland og derfra til at kunne köre mod syd pä de smä veje.

Gitte og Nic