Sydens sol tur retur.

5000 km tur tilbagelagt i løbet af 3 uger på to motorcykler i juli måned – feriehøjsæson og den varmeste måned i året. Hvorfor?? Ja – Hvorfor ikke??? Og hvis vi kunne få sponsorater til det meste – nej, det kan vist ikke lade sig gøre…

Sådan startede det med vores tur sydpå sommeren 2003. En tidlig forårsdag 2002 på Nørrebrogade ved den årlig tur til Bakken. Koldt i vejret – næsten ingen blade på træerne og så dukker ideen op. Stærkt inspireret af “The Diceman” (dokumentar fra Discovery) og en god og stor portion gå-på-mod blev det startskuddet til højdepunktet for sommeren 2003. Efterhånden blev de mange tanker og ideer til en overordnet ide. Turen skal være styret af tilfældighedsprincippet. Dog er der et større overordnet mål – Madrid – da vi kender nogen som bor i hovedstaden.

Hvem er vi – Nic Ejsted og Gitte L. Nielsen. To studerende på henholdsvis 23 og 21 år, bosat på Frederiksberg.

Som studerende er det ingen hemmelighed at pengene til tider er ret så små – men grundet Nic’s karriere i forsvaret og et par kloge forældre, havde vi et fundament at starte med. Dog manglede vi det sidste for at det kunne lade sig gøre. Vi begyndte derfor at ringe til forskellige firmaer, som vi mente kunne have interesse i vores tur. Hovedsagligt blev det firmaer der kunne få testet nogle af deres produkter, men listen var lang. Det endte dog med at Shell Danmark, som den største sponsor, gik ind i vores projekt. Derefter er det gået lidt glattere og vi er endt med yderligere en primær sponsor MC-select i Vejle.

I mellemtiden havde jeg, Gitte, taget kørekort til motorcykel og Nic havde købt en større og nyere motorcykel. Jeg fik nu lov til at overtage den gamle og nåede en enkelt tur inden at vinteren startede sidste år. De 3 måneder, hvor det er mindre forsvarligt at kører motorcykel, gik med at få udstyret i orden og planlægning af forårets 2 prøvekørsler.

Så da foråret kom startede vi med at klargøre motorcyklerne og deltog så den traditionsrige Bakke-åbning som en slags ilddåb. Trods det danske vejr så blev der kørt når vi kunne. På dette tidspunkt havde vi fået næsten alt udstyr på plads, men manglede sadeltasker og tanktaske til Nic’s motorcykel, som det sidste sponsorat.

De to prøvekørsler i foråret forløb glat.  Den første var i påsken og den anden i Kristihimmelsfart-ferien. Påsken kom og vi fik pakket i et par lånte sadeltasker. Dem vi have fået sponsoreret var endnu ikke leveret til butikken, så vi måtte låne. Afsted til Sønderjylland hvor det først stop var Frøslev-lejren i Padborg. Selvom det var midten af april, var det et skønt vejr. Dog sov vi indenfor den første nat. Anden nat blev tilbragt på en campingplads i Oksbøl efter at have rundet Tønder, Ribe og Esbjerg. En kold nat, for da vores udstyr er købt til at kunne bruges når det er meget varmt og ikke når det er frostvejr. Vel hjemme igen efter en vellykket første prøvetur, fik vi styr på det som ikke var helt på plads. 
Slutningen af maj tog vi på vores anden prøvetur til Skagen. Denne gang var al vores udstyr i orden, alt var på plads og vi havde pakket til 3 uger selvom det var 3 dage turen denne gang tog. Turen startede og vi fik kørt omkring 350 km den første dag – dagen efter kørte vi en 300 km og sidste dag blev det til 250 km. Al vores udstyr var klart og vi fik fundet en vis rutine i at pakke ud og pakke ned i løbet af kort tid.  Efter vores mening skulle vi nu være 99,9 % klar til turen sydpå om ca. 4 uger – kun 4 UGER – HJÆLP!!!