Laksefiskeri ved Simrishamn

Onsdag aften blev båden spændt efter bilen og jeg tog med min fiskekammerat på laksefiskeri. Køreturen blev afbrudt af et stop ved Hydro Texaco i Slagelse, som altid er god for nogle gode tilbud til lystfiskeren. Herefter fortsatte vi over øresundsbroen og 100km gennem Sverige til vi nåede Simrishamn som skulle være vores udgangshavn de næste 4 dage.

Torsdag morgen var vejret perfekt og vi forlod havnen klokken 6.00 og satte kursen mod Bornholm. Jeg havde hørt at fiskeriet de seneste dage var godt på nogle pladser nord-vest for Bornholm. Efter en time havde vi sat alt grejet og trollede rundt i området ved noget som hedder Stenhullet. For Torben som jeg havde med var det første gang at han stiftede bekendskab med trollingfiskeri, selvom han havde fisket hele livet.

Allerede efter en times fiskeri var der hug på den ene stang som fiskede i 120 fods dybde. Det var på en af Torbens stænger og det var med stor glæde at jeg kunne nette hans debutlaks på 3,2 kg efter så kort tid. Fisken blev fanget på en hvid/orange Jack Rapid fisket efter en hvid/orange flasher.

Vi blev i området og det viste sig at være fornuftigt. Kun 1½ time efter vores første fisk var der hug igen. Denne gang var det min tur og jeg kunne godt mærke at det var en lidt større fisk. Fisken havde hugget på en overfladestang med en sølv Apex fisket efter en sølv dipsydiver. Det var en ren fornøjelse at vi kunne lande vores anden laks indenfor 3 timer, men at det skulle blive turens største troede vi ikke på det tidspunkt. Den vejede 4,6kg og under normale omstændigheder er der gode muligheder for at fange større fisk. Om eftermiddagen blæste det op og der var en frisk vind da vi kom i havn.

Næste morgen havde vinden taget til og det var ikke muligt at komme på vandet. Vi gik inde i byen og håbede på at vinden skulle lægge sig lidt over middag men det skete desværre ikke. Herefter kørte vi tilbage til vores hytte hvor vi tog en velfortjent lur.

Lørdag morgen blæste det også meget og da vejrudsigten så dårlig ud for de kommende dage valgte vi at køre hjem. Jeg håber på at komme afsted i starten af maj, for det er lidt svært at leve med kun en fiskedag efter laks.