Blanke sild og gode torsk

Nu er det næsten et år siden, at jeg sidst satte båden i vandet ved slæbestedet i Helsingør, og det var derfor med en vis kilden i maven, at jeg bakkede ned af rampen lørdag den 15. februar klokken 7.30.

Efter at vi havde fået båden i vandet, satte vi kursen mod Sverige, hvor turbådene lå samlet i en flok. Strømmen løb ikke ret kraftigt mod nord, og der blæste en let vind fra øst, så det var ikke så svært at styre fiskeriet. I løbet af formiddagen så vi en del buler, og vi fangede nogle torsk op til 6 kg, men omkring middag gik fiskeriet i stå og vi sejlede længere op nordpå, for at se om torskene var der. Heroppe var strømmen meget kraftig, og det var ikke muligt for os at finde nogle torsk, men der var meget store lodninger af sild, hvorfor vi fandt et par sildeforfang frem. Det gik meget hurtigt med at fange nogle sild, og det var meget flotte sild helt op til 35 cm. Resten af eftermiddagen brugte vi på at søge efter torsk, men uden resultat, hvorfor vi tog lidt tidligt ind, og kørte til vandrehjemmet hvor vi skulle overnatte.

Søndag morgen var vi første båd ved slæbestedet, og det betød at vi skulle salte rampen, inden vi kunne sætte båden i vandet. I nattens løb var vandet blevet “hårdt” og jeg vil gerne erkende, at det er lidt besværligt at vende båden, når der er 1cm is på overfladen. Vi kom dog igennem isen og var klar til at fiske på de efterhånden kendte pladser da solen stille steg op over Helsingborg. Der blev allerede fra morgenstunden fanget nogle torsk på turbådene, og vi fik også hen på formiddagen, lidt gang i fiskeriet. Over middag skete det som skal til for at gøre en tur til Øresund perfekt. Tony havde fast fisk på, og efter en god fight kunne han holde årets første måler, på 11,2kg, op til fotografering.

Det blev efterfølgende til flere torsk på 1-2 kg.

Sidste på eftermiddagen kørte vi hjem, og en weekend med gode fisk og kanon vejr var slut.