Hornfisken kommer


Slanke blink som disse er rigtig gode til hornfisken, bemærk den lille tavs ned til krogen.
Så kom vi godt ind i Maj , og her har vi årets første rigtige forårsmåned alt spirer frem og springer ud netop nu. Hvad gælder fiskeriet langs de danske kyster er Maj også en top måned.
Havørreden er i top-kondition og skinnende sølvblank , man finder den fortrinsvis tidlig morgen og hen ad aften. Fluefiskeriet er her at foretrække på de ofte sky fisk.

Men hvad skal man så bruge den hele lange dag til???
Hornfisk – selvfølgelig…… Denne næbbede fighter indtager her i starten af maj de danske kyster. Når det gælder fiskeri efter denne herlige sportsfisk kan alle være med , børn og gamle alle har chance for at deltage i løjerne.

At fange hornfisk har altid været populært Danmark , selvom mange stadig tænker på det frygtelige ryk fiskeri der førhen udspillede sig ved Kronborgpynten og i andre snævre farvand . Dette fiskeri er heldigvis ikke så udpræget længere , og mange fanger stadig mange flotte hornere , men nu på mere sportslig vis.
Metoderne til hornfisk er mange de kan fanges på både blink, flue og på bobleflåd med “sildestykke”
Den traditionelle metode med blink og den lille tavs ned til krogen er nok den mest brugte , men der mistes ofte mange fisk på denne måde , men den er meget sjov fordi man ser ofte mange fisk jagte blinket dog uden at tage det.
 

Et udvalg af gode fluer til den næbbede figther.

Hornfisken landes bedst med hånden.
Selv foretrækker jeg at fiske med boble og “sild” dog skal nævnes at silden her er erstattet af strimler af hornfisk , mest det blanke skind er uhyre effektivt.
Boblen monteres som gennemløb og i enden af forfanget , som er ca.1,5m bindes en lille enkelkrog eller tre krog str. 8 eller 10.
Fiskestrimlen sættes yderligt på den ene krog og der kastes langt ud til fisken og spinnes langsomt gennem stimen af hornfisk.
   
Når man mærker hugget ventes der nogle sekunder før tilslaget, fisken har nu slugt krogen og mistes sjældent.
Fluefiskeri efter hornfisk er også ved at blive populært og fluerne der bruges er ofte små imitationer som omøbørsten , kobberbassen ,brun glimmerreje el lign. Farvestrålende fluer som juletræet og alm. rød glimmerreje er også utrolige effektive.

Hornfisk i massevis invaderer de danske kyster, her taget på flue.

Så fat fiskestangen børnene og lille mor og drag af sted mod kysten , hornfisken finder du næsten over alt og den er meget bidelysten især på solrige dage.

Knæk og bræk Kenneth Jensen