Månedsarkiv: august 2002

M/Jt EXPRES af Sønderborg

Stævn i 360 grader

Vraget ligger med forstævnen mod nord, stævntræet er faldet meget fra hinanden, og der står et kraftigt spil foran lastrummet. Lasten er fyldt godt op med sten. Bag lastrummet ses en 1 cylindret glødehovedmotor med stort svinghjul. Fra motor og bagud bliver vraget meget ødelagt, og man kommer ud på mudderbunden og kan have svært ved at finde vraget igen. Her er det en god ide at bruge et linehjul, hvis man vil afsøge bunden rundt om
I overfladen er der ofte nordgående strøm, som kan være meget generende når man skal finde vraget, men selv med meget strøm i overfladen er det næsten roligt på bunden. Et fint lille vrag som man hurtigt kan nå i en gummibåd/jolle fra Middelfart eller Fredericia.

M/Jt EXPRES af Sønderborg blev bygget af eg i 1887 og var på 32 Brt. Den var på rejse fra Thorøhus til Middelfart med en last af grus, da den sprang læk og sank i Lillebælt den 3 August 1936. Alle tre besætningsmedlemmer blev reddet i land.

Søforklaring og søforhør i Sønderborg 7 August 1936:

Kl. 18:00 passerede EXPRES den røde 1-kost NØ for Bogø. Herfra styredes NV. Det blæste en stiv vestlig kuling og klokken 18:15 opdagedes det at skibet var blevet læk. Kursen ændredes til vest over mod Brandsø, mens pumperne arbejdede. Kl. 18:35 bjergedes storsejlet og der gjordes klar til at kaste lasten over bord. Motoren gik imidlertid i stå på grund af vandet i skibet. EXPRES blev opankret og da det viste sig umuligt at holde skibet flydende på pumperne, gik besætningen i jollen. Kort efter kl. 19:00 sank EXPRES på ca. 20 meter vand.

Europa rundt på cykel

For et år siden tog jeg en beslutning. Jeg ville se Europa. Men ikke som tidligere gennem et togvindue, eller fra en bus, og ikke så sporadisk som hidtil, med tilfældige besøg til de største af Europas byer. Jeg ville mærke Europa på min krop, dets floder og søer, bjerge og dale. Med mere end 30 i mange henseender vidt forskellige lande, spredt over et areal ikke halvt så stort som Australien, siger det sig selv, at intet land i Europa ikke er større end at det kan krydses på cykel. Men hvorfor nøjes med et enkelt land, når man med lidt gåpåmod, en god cykel og god tid, kan komme hele kontinentet rundt. Efter beslutningen var taget, lagde jeg en dristig plan. Ved at tage afsted i slutningen af august, kan jeg nå Spanien mens vejret endnu tillader det. Inden efterårsregnskyllene. I Spanien bliver jeg og arbejder efterår og vinter over, og genoptager turen i starten af marts. Jeg opfylder på denne måde begge mine delmål; at lære spansk, og se Europa fra en cykel. Turen til Spanien vil blive ca. 2500 km lang, hjemturen derimod er den egentlige styrkeprøve; små 6500 km fordelt over tretten lande. Hele ruten er som udgangspunkt sådan;

Fra Danmark gennem Tyskland, Schweiz, og Frankrig til Spanien. Og fra Spanien gennem Portugal, Frankrig, Italien, Grækenland (via båd fra Italien), Kroatien (via tog gennem Albanien), Slovenien, Østrig, Ungarn, Rumænien, Ukraine, Hviderusland, og Polen, til Nyhavn, Danmark.

100 km. om dagen

Som sagt er ruten kun et udgangspunkt, meget kan endnu ændre sig, men går alt vel, er det disse lande jeg vil skrive hjem fra. Mht. vejnet er Europa som et vævet tæppe, meget indviklet, og hvilke veje jeg vil benytte beslutter jeg først dagen i forvejen. Jeg har dog visse faste holdepunkter på ruten. Gennem venner og bekendte har jeg skaffet kontakter i stort set hvert land, hvilket giver mig en vis form for sikkerhed, eller følelse af tryghed, for gode råd fra lokale skal man bestemt ikke kimse af. Og disse besøg er oplagte som pauser i en ellers pakket rejseplan. Derudover vil ruten sno sig alt efter hvad landsdelene har at tilbyde, samt efter hvor travlt jeg har, som fx. mellem Mannheim og Andorra, to af mine stoppesteder, hvor jeg gerne vil gennem Schwartzwald og det vestlige Schweiz, to efter sigende meget smukke områder. På en enkelt dag kan jeg tilbagelægge mindst 100 km, og med tanke på Europas beskedne størrelse vil jeg rejse med syvmileskridt.

Pakkeliste

Ruten vil strække sig over vidtforskellige landskaber; bjerge, sletter, skove, ad landeveje og  stier, gennem tætbefolkede egne, samt øde områder uden campingfaciliteter. Jeg skal altså være så selvforsynende som muligt, men stadig realistisk mht. vægt og volumen. Min pakkeliste lyder således;

Primus med både gasflske og tilhørende grydesæt, bestik og plastikkasse (skærebræt, tallerken, og beholder i ét), schweizerkniv og lommelygte, snor og syredskaber.

Cykelhjelm og handsker, kuglelejer til kranken på cykelen, en kæde, tandhjul til gearene, pumpe, lappegrejer, bremseklodser, og naturligvis det nødvendige værktøj; umbraco nøglesæt, svensknøgle og skruetrækker.

Fire Tshirts, to par shorts, et par bukser, masser af underbukser, to undertrøjer, fire par sokker, en jakke, og et regnsæt. Alm. toiletsager, masser af medicin til min astma, vækkeur, sovepose, telt, liggeunderlag, kikkert, kamera + film, en håndfuld gode bøger, og mit absolut uundværlige vejatlas! Hertil følger jeg selv, en mountainbike, solbriller og fire cykeltasker. Samt naturligvis alle de formelle papirer man nu kan få brug for; forsikring osv.

Økonomi

Hele turen kommer til at koste mig ca. 50.000 kr. Heraf går dog 10.000 til en sprogskole i Barcelona, 8.000 til cykelen, og 2000 til forsikringsselskabet. Til selve cykelturen har jeg regnet med et forbrug på 200 kr om dagen. Formodentlig er dette tal for højt. Forhåbentligt. Af forsikringer har jeg tegnet en alm. ungdoms rejseforsikring (u.25), samt en uafhængig forsikring på min cykel. Ligemeget hvor jeg er, er jeg altså dækket mod alt, på nær, selvfølgelig, mod dumhed, dårligt vejr, og generel dovenskab.

Jeg kommer hjem engang i maj måned, tidligt eller sent, med en hulens bunke røverhistorier, en masse billeder, en enorm kassekredit, og to store lår. 50.000 kr fattigere, men 9000 km og ni måneders minder rigere.

På gensyn

Thorbjørn

Laks og delfiner i Simrishamn


JESPERS BÅD
Jesper og Brian på vej mod Ruski

I det sydlige Sverige kun 90 km fra Malmø ligger Simrishamn, som gennem de sidste 5-8 år er blevet meget populært blandt trollingfiskere. Jeg fiskede første gang i området i 1996, og da var der kun 4-5 andre trollingfiskere som fiskede der, dengang var det Pukaviken som var det store trækplaster.

Gennem de sidste år er der kommet mange gode fangster fra Simrishamn, og i dag er det ikke ualmindeligt med mere end 50 både på vandet i weekenderne.
Jeg har ikke været i Simrishamn de seneste år, da jeg har fisket fra Bornholm, men muligheden for at se en delfin helt inde ved båden og forhøjede færgepriser til Bornholm gjorde at jeg valgte Sydsverige i år.

Jeg tog derover lørdag den 23. marts 2002 men det blev ikke vejr til at tage på vandet før om mandagen. Mandag morgen var der kun dønningerne som var tilbage, og ifølge vejrudsigten skulle det blive flot vejr hele ugen. Jeg var af sted med nogle fiskekammerater, og det gik rigtig godt derudaf på vej mod Ruski, som er en af de kendte fiskepladser.

Efter 15 minutters sejlads blev grejet sat, og da der ikke var fisket i området gennem længere tid, var vi nødt til at fiske alle vanddybder. Jeg satte 6 stænger på downrigger i dybder fra 20 til 120 fod og fiskede med 2 overfladestænger, hvor jeg brugte en dipsydiver til at trække blinket ned. På downriggerne fiskede jeg med “Den stive” bagefter en flasher eller dodger på de stænger som fiskede dybest, og enten blink eller Apex på de andre stænger.
De første dages fiskeri viste at det er svært at fange laks, og mange af bådene kom i havn uden at fange noget. Onsdag oplevede jeg det bedste fiskeri, hvor jeg allerede havde første


Jan Vesterlund med laks på 9,6 og 6,0 kg

hug inden jeg havde sat alt grejet, den faldt dog af ret hurtigt men kort tid efter fangede leg en laks på 6,0 kg. Der tegnede sig ikke noget mønster i agn eller fiskedybder, jeg havde dog bedst fiskeri om formiddagen, så det var lidt overraskende at jeg fangede turens største laks onsdag eftermiddag. Det var en flot laks på 9,6kg.


Delfinen leger tæt ved båden

Fiskeriet ved Simrishamn er meget lig fiskeriet ved Bornholm, og vi havde i løbet af ugen talt med nogle både fra Bornholm, som også meldte om sløjt fiskeri. En væsentlig årsag til at jeg havde valgt Simrishamn, var at der havde opholdt sig en delfin ved Langegrunden gennem de seneste år, og den ville jeg gerne se. Lørdag var vores næstsidste fiskedag, og der havde vi besluttet at starte ude ved Langegrunden for at se delfinen. Vi var 3 både som sammen ville ud og se delfinen.

Delfinen var på pletten med det samme og legede enten foran eller bagved bådene. Det er en stor oplevelse at have et så stort dyr svømmende helt inde ved båden, og det kan kun anbefales for de trollingfiskere som tager til Simrishamn. Det er meget nemt at opleve delfinen, man skal bare sejle mellem bøjerne på Langegrunden med 4-8 knob, så kommer den op til båden med det samme. Jeg har dog hørt at det er en god ide at tage tidligt ud for at se delfinen, da den er mere legesyg om morgenen.

Nyttige oplysninger:

web side med nyheder om trolling ved Simrishamn
http://www.osterlen.com/trolling/

Waypoints
Ruski N 55.36,2 E 14.36,5
44er N 55.34,9 E 14.30,5
77er N 55.35,9 E 14.32,0
Langegrunden N 54.32,3 E 14.29,5

Jeg kan desuden oplyse at det er en skrøne at alting er dyrere i Sverige. De fleste dagligvarer, benzin, restaurant besøg er samme pris eller billigere end Danmark, det kan dog anbefales at medbringe øl og andet alkohol.