Sommerferien kan give et par flade

Sommerferie er familieferie og selvom mange af os går og drømmer om en norsk lakseelv, er det måske ikke lige det, den øvrige del af familien har til, at stå øverst på ønskeseddelen over sommerferiebeskæftigelser. Det er dog de færreste, der ikke kan finde glæde ved lidt medefiskeri efter fladfisk og det danske sommerland byder på rige muligheder for netop dette fiskeri.

Fladfisk kan fanges over alt. Moler og høfter tiltrækker altid mange lystfiskere, men også direkte fra stranden kan man opleve fint fiskeri. (Vælg dog nogle strand uden alt for mange badegæster). Fra land er det som regel skrubber og isinger man kan overlist, men er man så heldig, at have rådighed over en lille jolle, kan man, på det dybere vand, være heldig at komme i kontakt med Danmarks mest populære spisefisk nemlig rødspætten. Samtidig har man chancen for, at få en af de store pighvarrer, på krogen.

Det almindelige rødspætteforfang kan stadig fange fisk, men flere og flere går over til at forbedre dem med et spinderblad og nogle perler. Det tiltrækker opmærksomhed og øger fangstchancerne. Friske sandorm, er manges foretrukne agn. Andre sværger til børsteorm, også kaldet igler. De hænger bedre fast på krogen og varer derfor længere. I mangel på bedre kan man også bruge rejer, muslinger og sildestykker.

Hele redeligheden sendes nu ud over bølgerne og så er der blot tilbage at vente på de små nøk i stangspidsen, der sladrer om, at endnu en flad, er ved at blive snøret. Vil man optimerer sine fangst chancer yderligere spindes agnen ind i, et meget langsomt tempo. Det kan få selv de mest dovne fladfisk til at kaste sig over agnen.

God fornøjelse til dem der vil prøve lykken.

Karsten Justesen