Ubådshavnen ved Duerede Skanse

Hvad
Et dyk ved en ubådsankerplads fra 2. verdenskrig. Der er kun nogle stumper tilbage af fortøjringspælene, men det skulle være muligt at finde historiske genstande på stedet. Endvidere ligger der også et stort anker.
Max dybden er ca. 4 meter.

Hvem
Alle med et gyldigt certifikat.

Hvor
På Sydfyn ved Horneland:

Hvordan

Det kan være svært at finde stedet, men er I helt fortabte, så spørg i supermarkedet i Horne. De hjalp velvilligt AdventureGuide.
Når I har fundet stedet er der to muligheder. I kan dykke ud langs pælestumperne fra den gamle ubådshavn. De første pæle står på land og det er en god ide at tage en pejling med kompasset ud fra dem, da pælene under vand kan være svære at se. Dyk ud langs pælene og se om I kan finde nogle souviners med hagekors på.
Man kan også dykke lige ud fra badebroen. Efter 7-8 minutters dykning skulle man komme til et stort anker. AdventureGuide har ikke selv dykket denne tur.

Rating
Succes på dette sted afhænger meget af om man finder historiske genstande på bunden. Ellers er dykket egentligt kun et middelgodt naturdyk. Men det er da spændende at vide, at der har ligget tyske ubåde ved de pælestumper.
AdventureGuide giver dette dyk: 4 Finner (ud af 10).