Takler til Det gule rev

Det gule rev er kendt for sine store fisk, der er torsk og langer på mere end 20 kg og sej over 10 kg. Der mistes hvert år mange fisk, nogle af dem kunne være kommet op på vægten og hænge, hvis grejet havde været i orden.
Grunden til de mange mistede fisk er ofte for tynde liner eller dårlige knuder og hægter. Hvis vi starter med hovedlinen benytter jeg altid flettet/spunden line i tykkelsen 0,35 – 0,40mm. Der findes mange fabrikater på markedet men det har ikke den store betydning når det er de dimensioner, jeg foretrækker dog en blød line. I enden af hovedlinen binder jeg en svirvel og jeg bruger aldrig svirvler mindre end 1/O, hægter er bandlyst da de kan gå op når drømmefisken er på.
Derefter binder jeg 10-20cm “knækline” i tykkelsen 0,60 med en brudstyrke på ca. 20kg.
Selve forfanget binder jeg af 1,2mm nylonline, da det er det eneste, som kan holde to store fisk, der kæmper i hver sin retning. Jeg fisker kun med en ophænger, da flere ofte giver linekludder med sidemanden. Hvem kender ikke problemet med at man står og filtre liner fra hinanden, når de andre på båden fanger de store fisk. Jeg hænger ophængeren i en løkke med en ophængerknude som er 20cm lang. Den sidder 1 meter over pirken og der er 40cm op til knæklinen. Det er vigtigt at forfanget er tilpas langt, så det kan bruges til at løfte mindre fisk op i. I begge ender af forfanget binder jeg en svirvel, og pirken monteres direkte i en springring.
Jeg bruger det samme forfang når jeg fisker med agn, dog binder jeg nogle gange en blodknude og montere krogen i den ene ende, hvis øjet på krogen er lille.
Jeg håber der er nogle som kan bruge ovennævnte til noget, og så håber jeg på at vi ses på en turbåd engang, med mange forfang bundet hjemmefra.