Mørrum det svære lakse paradis.

At få lov til at svinge fluestangen over Mørrums åens vande er en drøm for mange laksefiskere. Dette fantastiske laksevand med fisk i verdensrekord størrelse lokker flere og flere fiskere til. Som årene er gået er det derfor også blevet sværere og sværere at få fiskekort i høj sæsonen. Det var derfor med stor spænding at vi drog mod det svenske den sidste uge i maj for at fiske de næste 10 dage.

Vel ankommet og indolgeret fik vi tjekket fangstbogen og det så lovende ud , med dagsfangster på 13 – 16 laks , kunne det kun være et spørgsmål om tid før den første laks måtte bide i græsset. Vand stand og temperatur var perfekte

Hvad vi dog ikke havde regnet med før vi tog hjemme fra var at de næste 4 dage ville regnen stå ned i stænger – ja faktisk blev det ny rekord for Blekinge 165 mm. på 2 døgn. Dette medførte at fiskeriet gik ned til 6-7 fisk pr. dag vel at mærke til ca. 200 mand. Som de lokale fortalte mig så er ” Laksen livrâd for regn ” og derfor de meget få fangster.

Med alt dette vand måtte der jo komme nye fisk op og vi fiskede på livet løs , men det gjorde alle andre jo også hvilket bevirkede at der var kø-fiskeri mange steder især i de populære pools  1 og 4, men også nede i det hurtige vand fra pool 8-12 var der mange fiskere. Dette hårde fiskepres gav også resultat således blev de d.31 maj landet 18 laks med den største på 15,4 kg i pool 4 , og bare 1 fisk fra nord strækket pool 17- 32. Dette var dog tegningen for hele perioden at der næsten ikke blev fanget fisk på nord.

Efter al regnen og vandet havde sat sig begyndte åen at stige og i løbet af bare 2 dage steg vandet med 15 kubik og der var nu næsten forårsflom omkring 40-45 kubik.Fiskeriet blev endnu mere koncentreret på syd strækket og især pool 2 , spinne pool , gav mange flotte fisk.

Selv om jeg fiskede hårdt i alle 10 dage måtte jeg endnu engang rejse hjem uden fisk , og bare sande at mørrum er fantastisk svær at fange laks i.

Der var dog nogle der fik stor laks i Mørrum i år og her følger et lille Gallleri. Det er nogle af mine venner i det svenske.

Ingemar Johansson mede en helt nystegen laks fra pool 4 taget d. 2 juni vægt 8 kg.

 

Janne Nilsson var dygtig/heldig at fange disse to smukke laks d. 5 Juni vægt 8.2 og 9.6 kg. Han var bare den 5 i år der tager 2 laks samme dag, flot.

Skrevet af Kenneth Jensen 24 / 6 2002

Du kan læse mere og se flere billeder om Mørrum  på:  www.morrum.com