Pamir 2001

Peter Tranevig, som har stillet op til interview, virker afklaret med den kalkulerede risiko han om få måneder udsætter sig for. Han er en af 7 bjergbestigere fra Nørrebros Klatreklub som nu til sommer tager til Pamir-bjergene, der ligger på grænsen mellem Kirgisien og Tadsjikistan i central-asien, hvor de skal bestige det 7134 meter høje Peak Lenin.

Bjerget
Peak Lenin betragtes som et af de lettere 7000 meter bjerge da det ikke er så teknisk svært. Vejret er dog en stor trussel og klatrere er blevet blæst af bjerget.

Forberedelsen
Ideen om ekspeditionen begyndte for ca. 2 år siden. Til at begynde med var der 30 interesserede men efter diverse træningsture er ekspeditionen nu nede på 7.
Jesper Rizau er ekspeditionsleder og har tidligere været på bjerget. Han måtte dog vende om umiddelbart før top forsøget grundet to tragiske dødsfald i basecamp.
Forberedelserne til turen har bestået i diverse træningsture hvor udstyr og samarbejde er blevet testet.
Seneste tur var til Østrig i påsken hvor ekspeditionen var så “heldig” at have meget dårligt vejr. Dette gav optimale forhold at træne under.

Bestigningen
Ekspeditionen er delt op i reblag af 2,2 og 3 og det er planen at bestige bjerget i alpin stil og uden brug af ilt.

Ekspeditionen har ikke nogen læge med selv men kan trække på en som vil være tilstede i basecamp. Deltagerne har endvidere en førstehjælpstaske med så de kan klare mindre skader selv.

Praktiske oplysninger:
Har du lyst til at læse mere om ekspeditionen eller dens deltagere kan du følge med på deres hjemmeside: http://www.pamir2001.dk