Fotokursus

Formålet med denne portal er at give dig inspiration til dine personlige eventyr. Det gør vi ofte gennem artikler ledsaget af flotte billeder. For at optimere dette var det derfor naturlig at sende dyk-redaktøren på undervandsfotokursus.
Kurset blev afholdt i NASE-regi og indbefattede et teorimodul og og to dyk med praktiske øvelser. Første dyk var med kameraets almindelige linse, det andet med makrolinse.


Klar til det første fotodyk!


Snegl taget med makro

Teorimodullet tog en formiddag. Vi var kun to kursister og derfor var indlæringen meget intens. Vi blev sat grundigt ind i blænde og åbniingstider og andre ting, der er nødvendige for at kunne tage skarpe billeder. Vi blev orienteret om de forskellige kameratyper med deres fordele og ulemper. De kreative muligheder og andre forudsætninger blev også rundet.
Herefter var vi klar til vores første dyk med et kamera, der var lidt ud over det sædvanlige. På første dyk skulle der eksperimenteres med “portrætbilleder” og billeder taget på større afstand. Vi var begge lidt negativ indstillet overfor opgaven, vandet var meget grumset og vi troede ikke på at vi kunne lave nogle gode billeder. Resultatet blev dog udemærket.

Motiver til den normale linse var der ikke mange af, så må man nøjes med makkeren


Goble taget med makro linse. Goblen er 1 cm høj.

Makrofotografering var dagens næste punkt. Vi var her mere optimistiske, da vandet var fyldt med små gobler, søstjerner og andet småkravl. Det viste sig dog svært, at holde de små krabyl indenfor makrolinsens rammer. Men det var en fornøjelse at prøve.
Efterfølgende blev billederne evalueret og tilbagemeldt. Denne proces er naturligvis meget givende, idet det er her man udvikler sig. Så næste gang tager man endnu bedre billeder.
Et fotokursus kan anbefales for alle dem der har en del erfaring på bagen og gerne vil lidt videre med deres dykning. Jeres dykredaktør håber, at I i de næste artikler kan se fremskridt på billedsiden