Rogens naturreservat

Rogens naturreservat er omkring 500 km2 og blev etableret i 1978 for at bevare et unikt lavfjeldsområde.


En af de mange lejrpladser i reservatet.

Området er beliggende i midtsverige i Härjedalen tæt ved den norske grænse. De nærmeste byer er Fünasdalen og Tännas, hvor der i førstnævnte findes et turistbureau med informationsmateriale omkring reservatet hvori der bl.a. er kort over områdets vandrestier og langrendsspor samt lejrpladser.


Kort over området.

Rogens naturreservat er et populært friluftsområde med mulighed for at fiske, sejle i kano, vandre og stå på langrend. Søerne er hjemsted for en række fiskearter som f.eks. ørred, aborre gedde og laks. Fiskekort kan købes i informationscenter ved indgangsvejen til naturreservatet. Dyrelivet i Rogens naturreservat er kendt for sine muskusokser men herudover findes også store rovdyr som bjørn, jærv og los.

Praktiske oplysninger.

Det er tilladt at overnatte i naturreservatet, det må dog anbefales at overnatte i telt da de opstillede læskure mere er beregnet til at side i.
Myg kan være en regulær plage i sommermånederne.

De sidste 13 km ud til Käringsjövallen foregår via en grusvej. Om sommeren er det envidere muligt at køre 5 km videre til Käringssjön men det koster ca. 40 SEK.

Der er mulighed for at overnatte i Stugaer i reservatet.

Fiskekort til området koster ca. 40 SEK pr. dag. 100 SEK for 3 dage.