Kitesurfing på Morjim Strand, Goa, Indien.

Hvorfor ikke kombinere afslapning i Goa med at prøve at kitesurfe. Muligheden er der i hvertfald på Morjim strand i den nordlige del af Goa. Goa har tidligere været kendt for vilde strandfester. Dette har myndighederne slået meget ned på, og indført forbud mod fester på stranden efter kl. 2200. Dette har bevirket, at der er kommet en hyggeligere og mere afslappet stemning på stranden. Så er det strandfesterne du er taget til Goa for, skal du længere mod syd. Der er dog stadig masser og hyggelige steder at feste omkring Morjim strand.

indien-goa-morjim-strand2.jpgMorjim Strand

Vandet er behageligt varmt, så det eneste man behøver er et par surfshorts og en langærmet surftrøje, til beskyttelse mod solen.

Indien Goa Morjim aftensurf
Aften surf

Stranden har en sandbund og der er ingen problemer med hajer eller yellyfish.

Kitesurfing er ikke helt stået igennem i området i nu. Så hvis du tar der ned med eget udstyr, er det en god ide at have lidt reserveudstyr med, da der ikke er den store mulighed for at købe udstyr dernede.

 Indien Goa Morjim kite
Undervisning på stranden

Det har dog den fordel at der er rigtig god plads på stranden til at lære at kitesurfe.

Der er flere firmaer som tilbyder kitesurfingkurser på stranden. Man skal dog være opmærksom på at nogle opererer uden tilladelse og kun på et turistvisum. Hvilket måske gør at de måske er lidt modvillige i at kontakte myndighederne, hvis der sker et uheld. Så kig dig lidt for med hvem du booker dit kursus.

Nedenstående firma er lokalt med tilladelserne i orden.
Lokalt firma: http://kitesurfinggoa.blogspot.dk/

Til din planlægning af fly og hotel til Goa, kan det være en god ide at høre hvor andre har haft en god oplevelse. Den optimale kiteperiode at besøge Goa er i månederne januar til april, hvor der i gennemsnit er 18-20 rigtigt gode surfdage med god vind. Der er som sådan også god vind i maj, men der bliver meget varmt.