Landstævne 2006 i Haderslev – ativiterne

Landstævne 2006 i Haderslev den 28. juni til 2. juli 2006    – en beskrivelse af aktiviteterne

 

Aerobic og målrettet træning

Som noget nyt kan man deltage uden opvisning og stadig være en del af Landstævnet. Under denne aktivitet tilbydes effekt, spinding, step m.v.

 

Agility

Hundene tilmeldes konkurrence i både agility og fører og hund samarbejde, som gennemføres efter DGIs Agilityregler. Derudover de traditionelle klasser i spring og agility men også andre klasser som appellerer til publikum.

 

Atletik

I forbindelse med Landsstævnet er det muligt at erhverve et særligt Idrætsmærke – et Landsstævnemærke. Man kan vælge 1 løb, 1 spring og 1 kast efter mangekamp tabel. Formprøve bestående af 4 øvelser for mave, ryg, ben og arme) Point efter antal gentagelser. Udholdenhed i form af ca. 2000 meter løb eller gang.

 

Gymnastik

Som noget nyt kan man deltage uden opvisning og stadig være en del af Landstævnet. Under denne aktivitet tilbydes effekt, spinding, step m.v.

 

Badminton, Basketball, Bordtennis, Fodbold, Håndbold, Petanque og Skydning og Volleyball

Der vil til alle disse idrætsgrene naturligvis foreligge en form for turneringsplan. Men som noget nyt er disse gået sammen om at inspirere, lege og bevæge landsstævnedeltagerne i boldspil-skole, bolden som legens konge med efterskoleelever, forskellige test i form af leg med din sundhed, eksperimentarium samt håndboldspillets historie.

 

Dansk og musik

Herunder opvisning i musik og dans indenfor følgende danseformer

Folkedans, Folkemusik, Square dance, line dance, moderne pardans, salsa samt samba. Der vil være opvisninger rundt i byen, på stævnestadion samt dansetelte.

 

Familielejr

Familielejren er for hele familien som på en aktiv måde kan være sammen med deres børn i de 3 første dage af landsstævneugen.

DGI Børneidræt har mange forskellige aktiviteter for børn og deres forældre i alle aldre. Det kan være en sejltur på fjorden med Kutter Anton eller en fisketur. Teater og udklædning, Cirkus FLIK FLAK, Svømmehallen, Busture, Dragebygning, tovbaner, træklatring. Af boldaktiviteter vil der kurvebold, ballebold, fodbold, ringo og meget mere. Derudover Gerlev legepark og et andet stort legeområde. 

 

Uddannelses- og foreningsforum

Inspiration til uddannelse- og foreningsarbejde. Uddannelse af frivillige leder. Dommerkursus på Skyum Idrætsefterskole.

   

Friluftsliv

Vi bor ca. 4 km fra Landstævnecentrum i naturskønne omgivelser ved Haderslev Dam, men deltager i åbnings- og afslutningsceremonien. Der vil under punktet leg og sejlads være kano og kajak samt sejlads i Meginjoller. Af vandaktiviteter vil der være snokeldykning i samarbejde med svømmeudvalget. Af rebaktiviteter vil der være træklatring, rapelling, skovmandsklatring og tovpaner. Af de måske lidt specielle vil der være overnatning i trækronerne og kontakt med gamle landsbylege. Der vil også være håndværksmæssige aktiviteter i lejren i form af smedning, huggehusværksted, knivskæftning. Derudover kan man deltage med hold på 2 til 4 deltager i Idrætscross og udfordre dig selv og jeres hold i samarbejde, orientering efter kort, cykling, løb, vand- og rebaktiviteter.     

 

International

Ligesom tidligere landsstævner vil der også være internationale deltagere i holdkonkurrencer, opvisning og dans.

 

Kampidræt

Højt kvalificerede instruktører vil stå til din rådighed fredag til lørdag samt søndag formiddag. Der vil blive undervist i jujitsu, Aikido, Laido, Tai Chi, Kung Fu, Hanbojtsu, Selvforsvar og karate.

 

Motion

Hver dag deltager man, efter eget valg på en rute i 5 eller 10 km stavgang, 5 eller 10 km løb, 58 km cykling/ 30 km mountainbike eller 10 eller 20 km rulleskøjteløb. Det står dig frit at vælge den samme motionsaktivitet hver dag eller kombinere flere aktiviteter. .

 

Senioridræt

Aktivitetslejr i dagene op til Landsstævnet med holdtilmeldinger til turnering i tæppecurling, ringo, krolf. Derudover tilbydes der cykling eller stavgang i natur og historiske områder, orienteringscykling og stavgang. Deltagelse i Grøn mad med hold af 3-4 personer. Sejle i kano/ kajak. Kom og oplev Tai-chi, fitnesstræning på naturredskaber, syselarbejde i form af bl.a. træsnitning. Der tilbydes også mix stævne og turnering i krocket samt opvisning. Man har mulighed for at se nye initiativer og muligheder for udviklingen af spillet.

 

www.dgi.dk/Landsstaevne/landsstævnesang.aspx