Advarsel – pas på fjæsingen

I Sæby Havn, og formodentlig også andre steder ved østkysten, hvor det er eftertragtet at fiske fra moler og kajer, er der lige nu store chancer for at fange den giftige fjæsing.

Lystfiskerne ved Sæby og Omegns Lystfiskerforening advarer uerfarne lystfiskere, efter flere tilfælde hvor fiskere har grebet fat omkring den meget hugvillige men giftige fjæsing. Det er fiskeriet efter makreller, der lige nu lokker mange turister til, og det er ofte disse lystfiskere, der kommer galt af sted.

Får man en fjæsing på krogen, er det klogt at afkroge den med en tang. Man skal for alt i verden undgå at komme i nærkontakt med de giftige pigge som sidder både i rygfinnen og på hvert gællelåg. Et stik af fjæsingens pigge er som oftest ikke livstruende, men man bør søge læge.

Fjæsingen gemmer sig nedgravet i sandbunden og det er derfor også en god idé, at have badesandaler på, hvis man går rundt i vandet.

www.sportfiskeren.dk 19.07.2005