Aftentur til Stevns

I øjeblikket blæser det kraftigt fra vest og regnen har varet ved et stykke tid nu. Efteråret har for alvor bidt sig fast og det er svært at indrømme, at vi går en kold og mørk tid i møde. Fiskeriet er dog heldigvis ikke hæmmet af det dårlige vejr. Lige nu ligger vandtemperaturen i leje der passer havørreden særdeles godt og der kan fanges fisk hele døgnet.

I søndags, d. 5 oktober, tog en kammerart og jeg bilen en sen eftermiddag og satte kursen mod Stevns. Vinden var jævn til hård og efter at have kæmpet lidt med fluelinerne i den kraftige pålandsvind ved Køge Sønakke, kørte vi ned til de store rev ved Fællesskov eller Feriekolonien som området hedder lokalt. Det er sjældent at rende ind i de rene fiskeeventyr her, men til gengæld byder området på et af landets smukkeste kystpladser.

Da vi ankom var der allerede to fiskere igang med at afsøgge revet med spinnegrejet og kort efter kom endnu en. Heldigvis er der plads nok og kort efter var Hans og jeg igang med at afsøge de mange lommer og huller området byder på. Blæretangen står stadig højt, men med fluegrejet var det muligt at fiske omkring de mange tangklatter.

Tit stiller de store efterårsfisk sig helt inde på lavt vand i tangfyldte områder. Jeg ved ikke helt hvorfor, men måske skal forklaringen findes i, at de store farvede fisk foretrækker små fødeemner som mysis og tanglopper. 

Vi havde vel fisket i en times tid, da jeg kiggede over mod Hans. Han sendte fluen skrådt ind mod land og kort efter spændtes hans lette klasse 5 stang helt i bund og en fin fisk væltede ud af vandet. Det blev en lang fight på det lette udstyr og den vigtigste opgave var at styre fisken mellen den megen blæretang. Tilsidst lykkedes det dog for Hans at få den fine fisk kanet op mellem strandens sten og vi nød begge synet af den flotte fisk over en kop kaffe. Fisken var utrolig tyk og det overraskede os meget, at den fik vægten til at snige sig op på 2.1 kilo. Efter at have sundet os lidt fiskede vi begge til månen lyste op uden at mærke det mindste. Det gjorde dog intet. Med Hans’ flotte fisk var aftenen reddet!