En lækker laksetærte.

Kokken tar’ ordet.

Med hjælp fra Eleonore Nilsson.

Som kok skal man lære noget nyt hele tiden.

Og som i ved har jeg fisket og boet i Mørrum i længere tid jeg har derfor også lært og nydt godt af Eleonores meget fine koge kunst. Hun er dygtig til at lave mad til trætte og sultne laksefiskere.

Og når der så rigtig skal være fest får den hele armen som her i år til Jannes fødselsdag. Til denne festaften havde hun lavet en lækker Laksetærte , en svensk specialitet.

Jeg har fået lov til at gengive opskriften her.

Laksetærte ala’ Eleonore.

Til 8 pers. Skal du bruge:

24 skiver toastbrød.
4 kg kogt laks eller ørred.
½ l piskefløde
2 dl cremefraiche
2 dl chili sovs
1 bundt purløg
100 gr hakket drueagurk
2 tsk paprika

Til pyntning kan du fx bruge rejer, ærter tomat, agurk, æg, pyntesalat, røgetlaks og hakket persille.

Sådan gør du:

Først koges fisken med lidt laurbær og løg salt og peber. Når fisken er afkølet pilles kødet fra skind og ben.

Dressingen røres af alle ingredienserne og smages til med salt og peber. Den kogte fisk vendes op i dressingen og det hele røres til en lakse salat.

8 skiver toastbrød uden skorpe, lægges i en tæt rektangel på et passende fad, herpå smøres et lag laksesalat.

8 nye skiver toast brød lægges på og der smøres igen med laksesalat. De sidste 8 skiver lægges på og resten af salaten smøres på.

Der pyntes med rejer, tomat, agurk, æg osv.

Velbekomme Kenneth.

En lækker laksetærte velegnet til en lille fest.