Saltstraumen 2002 del 2

14/7 2002. Sidste fiskedag.

Det blev en lidt stille sidste fiskedag, men torskene fik dog smag på
sildene igen, idet vi fangede en på 9,5 kg., samt 3 på 5 – 7 kg.
Det er søndag middag, og vi er nu på vej hjem, og kører på indlandsvejen i
Sverige ca. 800 km. fra Gøteborg, og skal sejle fra Gøteborg til
Frederikshavn mandag kl. 16.

13/7 2002 Speciel næstsidste dag.

Kl. er 11 lørdag formiddag, og vi er netop gået i gang med turens sidste fisketur.

Natten gav ingen fisk, torskene er åbenbart blevet træt af sild.

Vi havde en “spændende” oplevelse, idet der kom en lækat eller lignd. svømmende, som jeg filmede. Pludselig kravlede den op i båden, og ind i kahytten, hvor den gemte sig i skroget, og vi måtte bruge et par timer, på at få den gennet over bord, men den nåede heldigvis ikke, at gøre nogen skade.

12/7 2002. Regnvejr.

I nat fik Rene torsk på 12 kg. og havkat på 7 kg, desuden fik vi 3 torsk på 3 – 5 kg.

Efter natfiskeriet efter de store fisk, bruger vi 1 – 1½ time på at fange sild, som helt klart er det bedste at fiske med.

I formiddags fik Rene en torsk på 13 kg. (igen personlig rekord), jeg fik en på 13½ kg., desuden fik vi 2 på omkring 8 kg., så der er mange flotte fisk.

Det har regnet hele formiddagen, så vi var meget våde, da vi kom ind, men vejrudsigten til vores 2 sidste dage skulle være god.

11/7 2002. 4 sild gav 5 fisk!

Vi har fra de lokale hørt, at sild er det bedste at fiske med, og derfor prøvede vi med et sildeforfang. 1. kast gav 4 sild, men det var også alt, selv om vi fiskede efter sild 1 times tid.

De 4 sild gav 4 torsk og 1 sej, de største torsk på 8 og 14½ kg., så vi er tæt på kæmpen = 2 tal foran.

I formiddags fangede Rene en torsk på 7,5 kg., som var personlig rekord for torsk, jeg fik en på 8,2 kg. Men sejene er nu sporløst forsvundet.

Det er meget få helleflyndere der bliver fanget, vi er nok 30 både ude hver dag, og der er fanget ialt 2 i den sidste uge.

Strømmen er stadig meget stærk, og den laver nogle kolossale hvirvler, som nok er 2 meter dybe, så det virker lidt afskrækkende.

10/7 2002 15 knob strøm!!!!!

De sidste par dages fiskeri, har givet flest fisk, når vandet løb ind fra havet, hvorfor vi fisker mest ved indadgående strøm. Det betyder, der kan fiskes 2 gange i døgnet, og det er omkring midnat og middag.

Pga. månen er strømmen meget kraftigere nu (op til 15 knob), end den var for et par dage siden, og vi kan kun fiske et par timer ved hvert strømskifte.

I går først på natten fangede vi 10 sej, og denne gang var jeg heldig, og fik den største på 7 kg. Peter og Michael har fået en torsk på 11,7 kg.

Efter nattens fiskeri, sad vi på havnen, og nød solopgangen ved godt 2 tiden.

I formiddags fangede vi 5 sej på 2 – 5 kg., så der er nok af fisk, og vi håber stadig på kæmpen.