Saltstraumen 2002

9/7 2002 Familien passes.

Det er tirsdag eftermiddag. I går var vi i Bodø med familien, og vi skal nuhave familien med udpå en lille fisketur, inden det går løs i nat.

I går fiskede vi et par timer fra kl. 22 – 24, og Rene fik en flot sej på 13,6 kg. Vi havde dobbelthug, men min slog desværre af, den var også meget stor. Vi fangede desuden en halv snes sej på 3 – 6 kg.

Vi fandt et hul,der ergodt 100 m. dybt, som skal dyrkes lidt. Men det er meget strenge, blot at trække et 500 g. lod op, i særdeleshed når strømmen er meget kraftig.

8/7-02. Nyt fra natfiskeriet.

Natfiskeriet gik ikke helt som forventet (det er jo “kæmpen” vi er ude efter), men det er ikke første gang, at resultatet ikke lever op til forventninger i fiskeri.

Det blev til et par sej mere på omkring 6 kg.

Fiskene fanges på en 18 cm. rapalla wobler, som sænkes ned med et 500 g. blylod, når bundes rammes rulles der ind, og så sker hugget. Da der er fra 60 – 80 m. dybt, skal der arbejdes hårdt, så vi er noget trætte, men klar til igen i nat, at prøve lykken.

7/7-02. De første fisk

Klokken er 21,00 søndag aften, og vi er lige gået i gang med fiskeriet, som har vist sig at være bedst om natten. Nat er så meget sagt, idet det er lyst hele døgnet, solen er kun væk 1 times tid.

Jeg fisker sammen med Rene fra Silkeborg, og vi har fået sej på 4 og 6 kg, så det starter rigtig godt.

Michael og Peter fra Bellinge har netop nu hevet en torsk op på 15½ kg, og båden med Anders fra Fyns Trollingklub en sej på 19 kg. ganske flot!

Efter et par dage med meget regn, er vejret nu fint, så vi imødeser natten med spænding, men det skriver jeg nærmere om i morgen.

6/7-02. Så er vi på vej til Saltstraumen, og der er godt nyt.

Lørdag kl. 11 er vi nu16 timers kørsel fra Oslo, vejene er meget fine, og vi forventer, at nå Saltstraumen om et par timer.

Forventningerne er meget store, idet vi lige har fået en rapport fra “Odense fiskerne”, som i nat har fanget helleflynder på 22 kg., og sej over 10 kg.