Ablahamn, Kullen

Hvad
Et rigtig godt naturdyk med mulighed for at se masser af fisk, krabber og hummer boltre sig i en flot vegetation. Også er det kun 2 timers kørsel fra København.

Hvem
De fleste kan dykke her. I skal dog være forberedt på at der kan være strøm.

Hvor


Hvordan

Parkere på p-pladsen overfor golfbanen. Gå ned af stien langs golfbanen og du er nu ved Ablahamn. Gåturen kan være lettere anstrengende, men der er selvfølgelig også den nemme løsning: Ta en arrangeret tur med et dykkercenter i en båd.
Det nemmeste dykning og bedste dykning får man ved at dykke ud langs klipperne. Når man når til spidsen, kan man krydse over til den anden spids og så dykke ind igen. Der er også mulighed for at dykke ud til 10 meters dybde og finde et flot Dropoff.
Vær opmærksom på bådtrafikken, husk overfladebøje.

Faciliteter
Luft kan påfyldes ved Bläckys Dykservice. Her kan der også købes billige detaljerede kort.

Rating
Ablahamn er flot naturdyk. Der skal arbejdes lidt for at komme i vandet. Men når man er nede på stenstranden kan man få en helt dag til at gå her med både dykning og afslapning i læ af de omgivne klipper. Ablahamn mangler måske det store sus, men får alligevel: 6½ Finner (af 10).